30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm kentin yeniden imarı

kentsel dönüşüm kentin yeniden imarı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, "Kentsel dönüşüm hayat kurtarmanın yanında, kentin yeniden imarı için de büyük bir fırsattır" diye konuştu..

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde dönüşüm için yıkım çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin merkezindeki bu alan, İzmir için yepyeni bir sembol olacak" dedi.

Çiğli’de imar ve kentsel dönüşüm konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü ziyaret ettiler. Ziyarette, kentin mimari dokusu, imar ve kentsel dönüşüm gibi temel konuların görüşüldü.

Bingöl'de en önemli konu kentsel dönüşüm!

Bingöl'de devam eden Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kentin en önemli konularından biri olarak görülüyor. Yeni belediye başkanı Erdal Arıkan,hizmet verdiği dönem boyunca en çok kentsel dönüşüm meselesi üzerinde duracağını ifade ediyor.

Konak'ta öncelik kentsel dönüşüm!

CHP’nin Konak Belediyesi başkan adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, seçilmesi durumunda önceliğinin, kentin çeperlerindeki çarpık yapılaşma bölgelerinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. 

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm geleceğe yön verir!

Yerel seçimlerin bölgenin geleceğine yön verdiğini vurgulayan Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir'' diye konuştu. 

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Yunusemre Belediyesi, 4 mahallede kullanım ömrünü tamamlayan konutları yenilemeyi, kentin merkezini oluşturmayı planladığı kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalara devam ediyor. 

Kentsel dönüşüm için 3 boyutlu çizim önerisi!

Kentsel dönüşüm kapsamında şehir yeniden inşa edilirlen kentin silüetlerinin bozulmasına fırsat vermemek gerekiyor. Mimarlardan, kentsel dönüşüm için 3 boyutlu çizim önerisi...

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi, kentin vizyonunu değiştirmek adına yeniliklere devam ediyor. Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi.

Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bİ Mirmarlık'ın CEO'su Mahmut Yanmaz, kentsel dönüşüm ve kentin planlanarak yenilenmesi konularında açıklamalar yaptı.

Yakutiye Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi aralıksız sürüyor!

Erzurum'daki Yakutiye Belediyesince hayata geçirilen ve kentin önemli tarihi yapılarının gün yüzüne çıkarılması hedeflenen "Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmaları aralıksız sürüyor.

Ankara'da 3 mahallede kentsel dönüşüm kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Gümüşdere”, “Çaldağ” ve “Şirindere” Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri ile ilgili çalışmalara başladı. Kentin içindeki kaçak yapıları, ekonomik ömrünü doldurmuş binalar yenilenecek.

Kentsel dönüşüm için harekete geçilecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Nasır, ''Kentin ihtiyacı olan nitelikli konutların yapımı kentsel dönüşümle hız kazanacaktır'' diye konuştu.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşümüm aceleye gelmemeli!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümüm aceleye gelmemesi gerektiğini vurguladı. Bozbey, ''Önce kimlik sahibi olunmalı, kimliksiz kentin geleceği de olmaz'' diye konuştu.

kentsel dönüşüm kentin yeniden imarı Haberi

kentsel dönüşüm kentin yeniden imarı

İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, "Kentsel dönüşüm hayat kurtarmanın yanında, kentin yeniden imarı için de büyük bir fırsattır" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa II Müdürü Bayram Okumuş'u dernek merkezinde ağırlayan İMSIAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Adil Gökçadır, "Bursa'nın önünde bir Rotterdam bir Paris olmaması için bir engel yok. Şehrimizi kentsel açıdan daha iyi noktalara getirebilecek bir fırsatımız var" diye konuştu. 



"BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI" 


Bursa'da yerel yönetimlerin parçacıl planlar oluşturduklarının altını çizen Adil Gökçadır, "Bursa'da kentsel dönüşüm bir bütün olarak ele alınmalıdır; ancak maalesef belediyeler kendi sınırları içinde ayrı ayrı plan yapıyor. Planların örtüşüp örtüşmediği...