05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm mimarları

kentsel dönüşüm mimarları

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Esen Y. Evran bugünki yazısında Türkiye'deki dönüşüm projelerinin star mimarlar çıkaracağına deyindi. İşte, Esen Evran'ın yazısı...

Gökhan Avcıoğlu: Kentsel dönüşüm projelerinde mimarlar görevlendirilmeli!

Büyükelçiliklerin ve temsilciliklerin yenilenmesi projesinde görev alan mimarlardan biri olan Mimar Gökhan Avcıoğlu, büyükelçiliklerin yenilenme projeleri gibi kentsel dönüşümde de mimarların görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi...

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Güngören'de kentsel dönüşüm gerginliği!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının İBB ve Mimarlar Odası tarafından engellendiğini dile getirdi.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Zonguldak'ta gündem kentsel dönüşüm!

Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Demirtaş, kentsel dönüşüm kanunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tedirginliği!

İstanbul’un kimliğini koruyan son bölgelerinden Kuzguncuk kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Kuzguncuklular Derneği Başkanı mimar Tülay Atabey ve Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Nevzat Sayın açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi, PDG Mimarlar imzasını taşıyor!

“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, PDG Mimarlar tarafından Bursa Yıldırım Belediyesi yatırımıyla gerçekleştiriliyor...

Kentsel dönüşüm uygulamalarından kaygılıyız!

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, “Kentsel dönüşüm uygulamalarının geldiği noktadan kaygılıyız” şeklinde açıklama yaptı. 

kentsel dönüşüm mimarları Haberi

kentsel dönüşüm mimarları

"İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa nasıl yeniden inşa edilmişse şu anda da Türkiye müthiş bir yeniden yapılanma içinde. 10-15 yıl içinde dünyanın star mimarlarının bizim topraklarımızdan çıkacağına inanıyorum. Hem çok deneyimli ofisler, hem de harika bir deneysel alan var." Sektörün saygın mimarlık ödüllerinden International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 2015-2016 Avrupa ayağının sonuçları nedeniyle Londra'da bir araya geldiğimiz İki Design Group yönetici ortağı Y. Mim.  Murat Kader yarışmadan 9 ödülle ayrılırken, mesleğin geleceğine yönelik de bu öngörülerde bulunuyor.  Avrupa'da kentsel dönüşümün halen yoğun olarak yaşandığı üç il var, Marsilya, Hamburg ve Barcelona. İstanbul da kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte dev bir şantiyeye dönüştü.  Keza Türkiye'nin başka illeri de hareketli. Türkiye'de 2020 yılına kadar 6 milyon konutun yenilenmesi planlanıyor.  Ve yine...