05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm modeli

kentsel dönüşüm modeli

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimlere dönük taahhütlerini içeren 11 maddelik manifestosunu açıkladı. Buna göre, yeni dönemdeki şehircilik vizyonu tamamen değişecek.

Kentsel dönüşümde yeni model hazırlanıyor!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızla cevap verilmek için yeni model hazırlandığı açıklandı.

Kentsel dönüşüm ve yık-yap modeli aynı değildir!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ve yık-yap modelini anlattı. İşte o haber...

Kentsel dönüşümde yap-sat modeli yık-yap'a dönüştü!

Şehir Plancısı Faruk Göksu, kamuoyu tarafından kentsel dönüşüm olarak bilinen yasal düzenlemelerin yeni bir dönüşüm süreci başlattığı belirtti.

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

Birikimevim’den kentsel dönüşüm için finansman modeli!

Deprem fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde her sene 1-7 Mart Deprem günlerinde, olası depremlere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Birikimevim, deprem haftası kapsamında kentsel dönüşüm bedeli için ev sahiplerine ayda 2 bin TL, 3 bin TL ve 4 bin TL seçenekleri ile kayıt olma imkanı...

Trabzon Yomra için özel kentsel dönüşüm planı!

Trabzon Yomra AK Parti belediye başkan adaylarından Doç. Dr. Volkan Yıldırım, hayata geçirilecek projeleri hakkında konuştu. Yıldırım, “Yomra ilçemizin gelecek vizyonuna uygun bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyacağız'' diye konuştu.

İzmir kentsel dönüşüm modeli örnek olacak!

“11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de Alsancak Mimarlık Merkezi Konferans Salonu’nda 300 kişinin katılımı ile gerçekleşti..

İzmir Karabağlar'a Avrupa modeli kentsel dönüşüm!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde çığır aşılacak proje planlanıyor. Dönüşüm projesini AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. 

Yap-sat modeli kentsel dönüşüm değildir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu imar ve kentsel dönüşüm konuları hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşüm ve yık-yap modeli aynı değildir!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ve yık-yap modelini anlattı. İşte o haber...

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli 17 Aralık'ta atılacak!

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm hazırlıkları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk temeli 17 Aralık’ta Uzundere’de atacak. İzmir’deki “yerinde ve uzlaşmalı dönüşüm” modeli, Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında “milat” olacak.

Bursa'da Yap, Transfer Et ve Yık kentsel dönüşüm modeli kullanılıyor!

Bursa Kent Gazetesi'nin yazarlarından Metin Carav bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. İşte Mustafa Carav'ın o yazısı...

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşümü etap etap yapacağız!

Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Yapılacak kentsel dönüşümde yatırımcının karını minimumda, hak sahibinin karını maksimum seviyede tutacak bir finansman modeli uyguladık” dedi.

kentsel dönüşüm modeli Haberi

kentsel dönüşüm modeli

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimlere dönük taahhütlerinin yer aldığı 11 maddelik manifestosunu açıkladı. 

''Şehirleri daha ileri taşımanın sözü''

Hürriyet Gazetesi'nden Erdinç Çelikcan ve Gizem Karakış'ın haberine göre, belediyelerde hakka, adalete, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını açıklayan Erdoğan, “Halkımıza, yeni bir heyecanla şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz” diye konuştu. 

Belediye izleme sistemi

Başkan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: ''Şimdi de, ‘Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi’ diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Halkımıza, yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, kimi tecrübeli, kimi yeni ama birikimli ve vizyoner isimlerle şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz. Önümüzdeki dönemde, tıpkı ülkemizin diğer vizyoner projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun...