04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm mülk sahibi avantajları

Kentsel dönüşüm mülk sahibi avantajları

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Seçkin Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seçkin Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 20 milyon TL sermaye bedeli ile Zülküf Akpınar tarafından kuruldu.

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Kentsel dönüşüm değişikliği ile Antalya'da yeni bir dönem başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinin vatandaları mağdur etmeden ilerleyebilmesi için yönetmelikte yapılan değişiklik Antalya’daki mülk sahipleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Değişikliğe göre artık müteahhit, 1 yıl inşaata başlamaz veya 6 ay durdurursa sözleşme feshedilebilecek...

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'de bulunan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili "Rize'de kentsel dönüşüm üç etaplı planlanıyor. İlk Belediye Blokları ile çalışma başlatacağız." diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Rabia Ülkü Uçar: 2017 Adana'nın kentsel dönüşüm yılı olacak!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, 2017'nin Adana için kentsel dönüşüm yılı olacağını söyledi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başladı!

Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracak projelerden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmalarına başlandı. İlk yıkım, projenin ilk etabı olan Boylar Sokak'ta yapıldı

Gölcük'te kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor!

Gölcük’te yapılacak kentsel dönüşümün önemli ayaklarından biri olan yeni sanayi sitesi ile ilgili proje çalışmaları sürüyor. İlk kazmanın da yılsonuna kadar vurulması hedefleniyor

Adana Yüregir kentsel dönüşümün merkezi!

Mahmut Çelikcan, "Adana'da ilk olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmasını yaparken çok zorlandık. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan vatandaşlar çok tereddüt ettiler. Şimdi ise Yüreğir'de her gittiğimiz mahallede ne zaman kentsel dönüşüm çalışmasının başlayacağı soruluyor''dedi.

Eskişehir İMO'dan Kentsel Dönüşüm Kurulu talebi!

Eskişehir İMO Afet Riskli Binalar ve Kentsel Dönüşüm için ’Kentsel Dönüşüm Kurulu’ oluşturulmasını talep etti.Bülent Erkul; "Sorunların nasıl çözüleceği ve halka nasıl anlatılacağı, mülk sahiplerinin nasıl ikna edileceği çok önemli" dedi.

Kentsel dönüşüm mülk sahibi avantajları Haberi

Kentsel dönüşüm mülk sahibi avantajları

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Deprem bölgesi olan ülkemizde kentsel dönüşüm gündemden düşmüyor. Bir çok fay hattının kesişim noktasında bulunan ülkemizde 2007 yılında çıkarılan deprem yönetmeliğinden önce inşa edilen binalar risk altında bulunuyor. Kentsel dönüşüm kapsamında depreme karşı statik açıdan son derece güvenli, mimari olarak çok daha modern binalar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Kentsel dönüşümün avantajları ve dezavantajları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümün avantajları

1- Depreme karşı daha güvenli,
2- Geniş sosyal donatı alanları,
3- Modern mimari,
4- Ülke ekonomisine katkı,
5- İstihdamın artması,
6- Kaçak yapılaşmanın kaybolması,
7- Daha şık kent yapısı.

Kentsel dönüşümün dezavantajları

1- Alt yapı yetersizliği,
2- Yolların yetersiz kalması.

Kentsel dönüşüm mülk sahibi avantajları

1- Depreme daha güvenli, lüks ve modern yapılarda yaşamak,
2-...