29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ruhsat harcı nedir

Kentsel dönüşüm ruhsat harcı nedir

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca bazı harçlar muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

Avcılar'daki riskli 140 bina kentsel dönüşüm bekliyor!

Avcılar’da 4 ay içerisinde 140 binada oturanlar ‘Kentsel dönüşüm’den yararlanarak yapılarını yenilemek için başvuru yaptı. Ancak yapıların yüzde 21'i için yıkım ruhsatı alınabildi. İtirazlar nedeniyle yıkım sürecinin 6 aydan çok daha uzun sürebildiği açıklandı.

Alinur Aktaş'tan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, "Bize kentsel dönüşümü yanlış yaptın diyenlere sesleniyorum. Ruhsatları ilçe belediyeleri veriyor. Sen neden ruhsat verdin" dedi. 

İmar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olan yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin ruhsatı verildi!

Bursa Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme ofisinin ruhsatı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verildi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede inşaat yapan 4 firma daha bakanlıktan ruhsatını aldı.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı!

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde 4 firma daha ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe’de devam eden, kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca bazı harçlar muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

Batman'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

KENTSEL dönüşüm programı dahilinde inşaat ruhsatı verilen Belde mahallesindeki konutlar hızla yükselirken bu mahallede yeni bir semtin oluşacağı bildirildi.

Kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde uygulamaya başlanmadan önce, riskli yapıların yıktırılması için, bu yapıların maliklerine altmış günden az olmamak üzere süre veriliyor. Peki, bu süreçte kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı nasıl alınır?

Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kentsel dönüşümün hızla ilerlediği ilçelerin başında gelen Altındağ'da ruhsat rekoru kırıldı. 2003 yılında 68 inşaat ruhsatının verildiği Altındağ'da 2014 yılında verilen inşaat ruhsatı sayısı 850'ye yükseldi.

Emlak Konut Esenler kentsel dönüşüm projesi yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Esenler kentsel dönüşüm projesi yapı ruhsatı alındı.

Kentsel dönüşüm ruhsat harcı nedir Haberi

Kentsel dönüşüm ruhsat harcı nedir

Kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca,

15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin 9 uncu fıkrası gereğince bazı harç ve vergiler kentsel dönüşümde muaf tutuluyor.


Peki, kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?


26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 79 uncu, 80 inci, 84 üncü ve Ek 1 inci maddesi uyarınca belediyelerce alınan harçlar muaf tutulan harçlar arasında yer alıyor. Bahsi geçen maddeler şu şekilde:


Madde 79 – Belediyeler ve belediyelere bağlı müesseselerden istenecek her türlü kayıt suretleriyle gayrimenkullerle ilgili harita plan ve krokilerin suretleri, Kayıt ve Suret Harcına tabidir.

İmar ile...