05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm sokak kültürünü yok mu ediyor

kentsel dönüşüm sokak kültürünü yok mu ediyor

Kentleşme, kentsel dönüşüm bir hızlı, bir yavaş devam ediyor. Kentlerimiz; yıllar önce unuttuğumuz meydan, park döngüsünden sonra sokak, cadde, bulvar kültürünü hızla kaybediyor.

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın kentsel dönüşüm açıklamasını ve Zürafa Sokak ile Kadem Sokak'ın akıbetini kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm şenlikle anlatıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veren Büyükçekmece Belediyesi, iMmarsinan Mahallesi Poyraz Sokak'ta kentsel dönüşümü şenlikle anlattı. 

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başladı!

Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracak projelerden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmalarına başlandı. İlk yıkım, projenin ilk etabı olan Boylar Sokak'ta yapıldı

Bakırköy'ün kentsel dönüşüm sorunu için çalışılıyor!

Bakırköy'de geleneksel sabah kahvaltıları sürüyor. Başkan Kerimoğlu, Kartaltepe Mahallesi Buhar Sokak'ta kahvaltı sofrasında Bakırköylülere kentsel dönüşüm probleminin ötelenemez bir sorun olduğunu söyledi.

Haznedar'da ada bazında kentsel dönüşüm konuşuldu!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı

Meral Kentsel Dönüşüm Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meral Kentsel Dönüşüm Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ferhat Meral ve Murat Meral ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Kadıköy, Kozyatağı Mahallesi, Hüseyin Çelik Sokak'ta kuruldu.

İnegöl Yenice'nin kentsel dönüşüm projesi iptal edildi!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Yenice Mahallesi Refah ve Karanfil Sokak’ta yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi, arsa sahiplerinin talep ettikleri yüksek fiyatlar nedeniyle iptal edildi.

Bağcılar kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Bağcılar Belediyesi’nin emin adımlarla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi.

Evreka Kentsel Dönüşüm Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evreka Kentsel Dönüşüm Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Anıl Arif Gürlek tarafından 10 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Beyoğlu, Emekyemez Mahallesi, Porsuk Sokak Kırıntı Han'da kuruldu.

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.

Kocaeli Çenedağ Mahallesi'nde kentsel dönüşüm olacak mı?

Derince Belediyesi, Çenedağ Mahallesinde Şerife Sokak üzerinde ve Efe sokak ile Karaahmet Deresi arasında kalan kısımda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlaması başladığını belirtiyor.

Kentsel dönüşüm sokak kültürünü yok etmesin!

Kentleşme, kentsel dönüşüm bir hızlı, bir yavaş devam ediyor. Kentlerimiz; yıllar önce unuttuğumuz meydan, park döngüsünden sonra sokak, cadde, bulvar kültürünü hızla kaybediyor.

Mataş Maltepe'de kentsel dönüşüm için kazmayı vurdu!

İstanbul Maltepe Belediyesi bünyesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan MATAŞ, ilçedeki ilk inşaat çalışmasına başladı. Bu kapsamda Sakızağacı Sokak'ta bulunan 40 yıllık bina yıkıldı.

kentsel dönüşüm sokak kültürünü yok mu ediyor Haberi

kentsel dönüşüm sokak kültürünü yok mu ediyor

Kentleşme, kentsel dönüşüm bir hızlı, bir yavaş devam ediyor. Dönüşüm bir  binayı yıkıp yerine daha modern ve daha çok katlısını yapmaktan geçiyor...  Küçük parseller birleşerek site, daha büyük siteler yapma uğraşında.Kentlerimiz; yıllar önce unuttuğumuz meydan, park döngüsünden sonra sokak, cadde, bulvar kültürünü hızla kaybediyor.


Sokak çocuğu kavramı;site çocuğuna dönüştü... Hatırlayın bizim zamanımızda sokağa çıkmayan, sokakta oynamayan çocuklara "ana kuzusu " , "süt çocuğu " derdik şimdi " site çocuğu " oldu!..

Güvenlik endişesi ile günlük yaşamdan izole ettiğimiz ortamlarda, siteler bir araya geldiğinde kent ölçeği bütünü  içinde bir anlam ifade etmiyor.

Sonrada burası Nişantaşı olacak, Bağdat caddesi olacak, Levent olacak diyoruz.... Diyoruz da nasıl olacak!...


Olay sadece site yapmakla olmuyor bir bütün içinde sokakları, caddeleri ile sosyal, ticari aktivite entegre olmaz ise insanlar...