30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yapım şartları

kentsel dönüşüm yapım şartları

Bina güvenliği yetersiz olan Türkiye'de başta deprem riski taşıyan bölgeler olmak üzere 6.5 milyon konut yıkılıp yeniden yapılacak. Ancak kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen hak sahiplerinin belli şartları yerine getirmesi gerekiyor...

Gebze Çayırova'da kentsel dönüşüm çağrısı yapıldı!

Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısının en önemli konusu Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı.

Arıkan Yapı kentsel dönüşüm için kolları sıvadı!

Tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüm için kolları sıvadı. 2016'da dönüşüme odaklanan şirket, Anadolu yakasında çalışmalar yapıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile binayı tahliye eden hak sahiplerine talepleri doğrultusunda kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır? Kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Riskli olarak tespit edilen taşınmazın hak sahipleri tarafından yeniden inşa edilmek istenmesi durumunda devletin anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi kullanılabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Adana'da kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

İMO Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi. Panelde, kentsel dönüşüm sürecinde riskli bina tespiti ve sorunlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi!

Gerçekleştirdiği projeler ile 1000'e yakın ailenin ev sahibi olma mutluluğuna ortak olan Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. Şirket sektörün güçlü markalarından biri olarak gösteriliyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde hak sahipleri için inşa edilen 380 konutun kura çekimi yapıldı.

Bingöl Kültür'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısı yapıldı. TOKİ yerine Bingöllü müteahhitlere yapılan 3’üncü toplantıda müteahhitlerin hazırladığı kentsel tasarım taslağı değerlendirildi.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm rıza ile yapılacak!

Kentsel Dönüşüm Mevzuatının yürürlüğe girmesiyle ortaya atılan bazı iddialara açıklık getiren DİKENT Yönetim Kurulu üyesi Sabit Şeker, vatandaşın rızası alınmadan dönüşüm yapılamayacağını söyledi.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı toplantısı yapıldı!

Çevre ve şehircilik bakanlığı altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri genel müdürlüğü Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret ederek kentsel dönüşüm master planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapılacak!

TOKİ ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için kura çekimi yapılacak. Konu ile ilgili olarak detaylı bilgi verildi.

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı, İTÜ ve Pamukkale Üniversitesinden hocaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Daire Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin yapmış olduğu Ulaşım Projeleri hakkında bilgi verildi.

Kentsel dönüşüm parsel bazında yapılmamalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşümün bireysel değil, yani parsel bazında değil, ada veya pafta çapında, bir semtin bütünüyle planlanarak yapılması gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

kentsel dönüşüm yapım şartları Haberi

kentsel dönüşüm yapım şartları

KENTSEL dönüşüm çerçevesinde 23 bölgeyi riskli alan ilan eden Türkiye'nin 20 milyon konut stokundan en azından 6.5 milyonunu 20 senelik bir periyot içerisinde dalga dalga dönüştürmesi söz konusu. Öncelik ise 24 bin 500 km uzunluğundaki diri fay hattı üzerinde bulunan şehirlerdeki afet riski taşıyan konutlarda olacak. Bugüne kadar yaklaşık 50 bin konut yıkıldı. Yıl sonuna kadar 200 bin konut, 2014 sonuna kadar da 400 bin konut olmak üzere bu süreç devam edecek. Ancak kentsel dönüşüme dahil olabilmenin belli koşullan var. Kentsel dönüşümde kritik öneme sahip bilgileri paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm kentsel dönüşüm konusundaki yetkili kuruluşu Tektaş Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya "Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndan yararlanabilmeniz için apartman, site veya yapı adasındaki tüm binalarınız için bakanlık lisanslı kuruluşlara...