30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yatırım

kentsel dönüşüm yatırım

VAN depreminin ardından gündeme gelen kentsel dönüşümün Türkiye genelindeki bilançosu ortaya çıktı. Bugüne kadar 37 şehirde 1 milyon 58 bin kişinin yaşadığı 6 bin 939 hektarlık bölge "riskli alan" ilan edildi.

Kentsel dönüşüm inşaat makineleri üreticilerine ivme kazandırıyor!

Deprem kuşağında olan ülkemizde mevcut yapı stoklarının yeniden gözden geçirilmesi ve riskli olanların yenilenmesi için başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, 16.05.2012 tarih ve 6306 sayılı Kanun çerçevesinde hız kazandı...

Kentsel dönüşüme Avrupalı şirketler yoğun ilgi gösteriyor!

Başbakalık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Avrupalı şirketlerin kentsel dönüşüm yatırımlarıyla ciddi şekilde ilgilendiklerini söyledi...

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

TOKİ, Çankırı kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, Çankırı Çerkeş'te 134 konutluk kentsel dönüşüm projesi inşa edecek.

İzmir'e 2 milyar 200 milyon TL'lik kentsel dönüşüm yatırımı!

İzmir'de inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentte kentsel dönüşüm için  2 milyar 200 milyon TL kentsel dönüşüm yatırımının yapıldığını açıkladı. 

Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkez nakli yapıldı!

Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkez nakli gerçekleştirildi. Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkezi Çekmeköy'de yapıldı.

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

İzmir'deki yatırım ve kentsel dönüşüm programları mecliste!

İzmir ilindeki yatırım ve kentsel dönüşüm programları meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

Trabzon'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'yla birlikte Trabzon'un kentsel dönüşüm projelerini masaya yatırdı.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

Kentsel dönüşüm için 16 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılı için kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar dâhil olmak üzere tüm projeler için yaklaşık 16 milyarlık yatırım yaptık” dedi.

Kayseri'nin kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin kentsel dönüşüm projelerini masaya yatırdı.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm sürüyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak yapılan yatırımlar ve hizmetlerle ilçenin adeta fiziki haritasının değiştiğini, kentsel dönüşüm ile yeni semtleri ile de bireylerin sosyal yaşamlarının değiştiğini açıkladı. 

kentsel dönüşüm yatırım Haberi

kentsel dönüşüm yatırım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son kentsel dönüşüm bilançosuna göre, yapı bazında 53 ersite, bir kamu kurumu, 11 kamu ortaklı şirket, bir sivil toplum kuruluşu, 353 tüzel kişi, 272 yapı denetim kuruluşu ve 46 yapı laboratuvarı olmak üzere toplam 737 kurum riskli yapılan tespit etmek üzere lisanslandırıldı. Bu kuruluşlar tarafından 153 bin 359'u konut olmak üzere toplam 177 bin 632 bağımsız birimin içinde olduğu 49 bin 846 yapının riskli olduğu tespit edildi. Ayrıca 14 ilde 42 bin 632 hektar büyüklüğünde 36 ayn bölge rezerv yapı alam olarak belirlendi. 


983 MİLYON KAYNAK AYRILDI 

Bakanlık 6306 Sayılı Kanun kapsamında finansal destekler ve özel hesaba ilişkin konulan da tamamladı. Bu kapsamdaki dönüşüm uygulamaları için başta belediyelere aktardan kaynaklar olmak üzere uygulayın kuruluşlara kira yardımları, proje...