14 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm yazıları

kentsel dönüşüm yazıları

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Alper Beyaz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Nasıl yapılmalı? İşte cevabı...

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Hacılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında daire teslimleri devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaz ayında yeni binaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu.

Avcılar'da kentsel dönüşüm hamlesi!

Avcılar Belediye Meclisi’nin son toplantısında verilen kararla belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.

Avcılar'da kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere taşınmak zorunda kalmasını istemiyoruz” diye konuşarak Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulması için çalışmaların başlanacağını söyledi.

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Diyarbakır Bağlar’da kentsel dönüşüm için dev işbirliği!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerin başını çeken Bağlar ilçesinde sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı. Bağlar ilçe belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışıp 5 yılda kentsel dönüşümü gerçekleştirecek.

Avcılar’da kentsel dönüşüm şart!  

Ege ve Marmara Bölgesi’nde artçı sarsıntıların devam edeceğini söyleyen Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, depremin özellikle Avcılar ve Beylikdüzü'nde hissedileceğini söyledi. Gündoğdu, ''Avcılar’da kentsel dönüşüm şart'' dedi.

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

kentsel dönüşüm yazıları Haberi

kentsel dönüşüm yazıları

Kentsel dönüşüm nedir? 


Kentin İmar Planı'na uymayan, ruhsatsız yapıların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulması.


Peki rant nedir?


Rant, getirim demekmiş!..


Ya parsel?


İmar yasasına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası...


Kentsel dönüşüm, rant ve parsel, muhteşem üçlü... Kentin imar planına uymayan mı dedik? Kime göre uymayan... Bana mı, sana mı yoksa onlara göre mi?


Duyar gibiyim; bak gel kardeşim; şimdi biz, senin şu 3 katlı binanı yıkıyoruz. Yıkıyoruz, dır panik yapma.. Riskli bölge burası zaten! 


Birkaç ay sonra bir ses... Aaaa. ne zaman bitirdiniz buraları hımm aslında çok yüksek oldu ama. Yok, yok, iyi olmuş binanın dış yapısı da nasıl olsa çevreye uyumlu, renkli renkli!


Arkadan bir ses daha... Gelin şimdi satalım şu daireleri 100 bin liradan... Ucuz ya! 100 bin lira ne ki? Açıta 150...