28 / 04 / 2024

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Sıcaksu’da başlatılan kentsel dönüşüm projesi bölgede heyecan uyandırdı. Buranın hemen bitişiğinde yer alan Gaziakdemir’de oturan vatandaşlar da, “Bize sıra ne zaman gelecek. Biz de kentsel dönüşümü dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki vatandaşların taleplerini kaleme aldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULMALI!

İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için hemen kentsel dönüşüm dayanışma derneği kurulması gerektiğini belirtti.

Gaziakdemir Mahalle Muhtarlığı da bölgenin mezbelelikten kurtulması için bir an önce dönüşüm beklediğini belirterek, vatandaşların Bursa’nın en eski semtlerinden Tabakhaneler, Gaziakdemir, Sıcaksu ve Soğanlı’daki dönüşümlerin de hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Bursa nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

KENTSEL DÖNÜŞÜM İRTİBAT OFİSİ AÇILDI!

İhsan Aydın, kentsel dönüşümle ilgili olarak; yasal prosedürler, parsel sahipleriyle uzlaşı arayışları, planlama süreçleri bazen bu işlerin uzatılabildiğinden bahsetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu'da Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi açtı. İhsan Aydın bu ofiste, Gaziakdemir’e dönük planlamalar hakkında da bilgiler de verildiğini söyledi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDAN GEÇTİ!

Kentsel dönüşümde sınırlar baştan yenileniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına yönelik Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi. 

Kentsel dönüşüm ile ilgili düzenlemeleri kapsayan teklifle, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak onaylanan yerlerde, bu depremlerin ve akabinde yaşanan depremlerin etkisiyle meydana gelen hasarlarla bağlantılı olması kaydıyla, hak sahipliğine yönelik işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni usuller getiriliyor.

Söz konusu düzenlemeyle yargı süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Geri Dön