27 / 04 / 2024

Ömer Geriter'den kentsel dönüşüm çağrısı!

Ömer Geriter'den kentsel dönüşüm çağrısı!

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, Manisa Büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerine kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.



Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter kentsel dönüşüm çağrısında bulundu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Manisa Büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerine çağrıda bulunan Ömer Geriter, Manisa’daki kentsel dönüşümün bina bazlı değil, ada bazlı olarak düşünülmesi gerektiğini söylei. Geriter, ada bazlı dönüşüm yapıldığında daha yaşanabilir alanların oluşacağını ifade etti. 


"Kentsel dönüşüm, kentteki afet riski taşıyan alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesidir" diyen Ömer Geriter, kentsel dönüşümle sadece riskli binaların yenilenmemesi gerektiğini bunun yanında modern ihtiyaçların da karşılanması gerektiğini söyledi. 


Başkan Geriter, "Bizlerin öngörüsü, Manisa’nın bina bazlı yıkılıp yeniden yapılanmaya değil her türlü alt yapısıyla, otoparkıyla, oyun alanlarıyla çevrili ada bazlı kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu yönündedir." dedi. Manisa Genç İş Adamları Derneği olarak ada bazlı kentsel dönüşüm çağrısında bulunan Geriter, "Siyasi rekabetin değil hizmetin rekabetinde bulunmaya çağırıyoruz" dedi. 


Geri Dön