19 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde altyapı sorunları

kentsel dönüşümde altyapı sorunları

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, İstanbul genelinde kentsel dönüşüm yapmak için alınan ve üzerinde 5 bin konutun bulunduğu bir alana 10 bin konut yapmanın altyapı sorunu yaratacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde altyapı şartı!

Üç büyük şehrimizin yüzde 60’ı kaçak, ruhsatsız ya da kötü yapılaşmadan oluşuyor. Bu yapılar kentsel dönüşümle yenileniyor. Ancak dönüşümde ise altyapı şartı aranması gerekiyor.

Kentsel dönüşümde faiz desteği genişliyor!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, yeni KHK ile kentsel dönüşümde faiz desteğinin kapsamının genişletileceğini söyledi..

Erzurum kentsel dönüşümde binalar hızla yükseliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, işadamlarının onuruna iftar yemeği verdi. Başkan Mehmet Sekmen, altyapı ve kentsel dönüşümde de yoğun mesai içinde olduklarını belirtti.

Kentsel dönüşümde Sosyal Etki Değerlendirme raporları zorunlu olmalı!

Kentsel Vizyon Platformu'nun kurucuları Erden Timur ve A.Faruk Göksu, büyük altyapı ve çevre projelerinde aranan ÇED raporları gibi, kentsel dönüşümde de 'Sosyal Etki Değerlendirme' (SED) raporlarının yasal zorunluluk haline gelmesi gerektiğini söylediler

Kentsel dönüşümde kredi en çok hangi bankalardan çekildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, 19 Aralık 2014 tarihi itibariyle kentsel dönüşümde kullanılmak üzere kredi çekilen bankaların dağılımını yayınladı.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

kentsel dönüşümde altyapı sorunları Haberi

kentsel dönüşümde altyapı sorunları

Kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte bugüne kadar pek çok projeye imza atan Ant Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "İstanbul genelinde bölgeler bazında bakarsak bir yerde 5 bin konut varken siz kentsel dönüşümle oraya 10 bin konut yaptığınızda, çok ciddi altyapı sorunları yaşanıyor" dedi. 


Önemli olanın emsal artırmadan ya da altyapısal sorunları radikal bir şekilde çözerek yapılandırmak olduğunun altını çizen Okay, "Devlet ve yerel yönetimler elini taşın altına koymadan kentsel dönüşüm gelişemez. Deprem odaklı bir kentsel dönüşüm için insanların, 'Mezarlıkta yaşıyorum, buranın bir an önce yenilenmesi lazım ve mevcut evim kadar bir eve ihtiyacım var' anlayışı ile hareket etmesi lazım. Yeni yapılan konut zaten eskisinin iki katı değerde olacaktır. Müteahhitler olarak da yüzde 5-10 karı zaten iyi olarak görüyoruz" diye...