02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde ek hak uygulaması

kentsel dönüşümde ek hak uygulaması

2016 başına kadar sürecek kentsel dönüşümde yüzde 25'lik ek hak uygulaması, Kadıköy'ü bin 300'ün üzerinde projeyle şantiyeye çevirdi. Buna göre 80 metrekarelik bir hak sahibi yeni binada 116 metrekarelik evine 1 oda daha ekleyebiliyor.

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı" konusunu kaleme aldı...

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal için ruhsat şart!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsalden yararlanmak için proje ruhsatlarının 2017 başına kadar çıkması gerekiyor. Sektör temsilcileri ise sürenin uzatılmasını talep ediyor.

Kentsel dönüşümde ek emsal hakkı geri geldi!

Danıştay’ın geçen ay iptal ettiği, kentsel dönüşüm projelerinde geçerli yüzde 25 ek emsal hakkı yeni bir yönetmelikle geri geldi. 1 Ocak 2017’ye kadar ruhsat alanlar ek emsalden yararlanacak.

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak?

Kentsel dönüşümde 2016 yılbaşına kadar devam edecek yüzde 25’lik bonus hak uygulaması hak sahiplerini ve müteahhitleri telaşa soktu.

Kentsel dönüşümde ek hak uygulaması Kadıköy'de projeleri artırdı!

2016 başına kadar sürecek kentsel dönüşümde yüzde 25'lik ek hak uygulaması, Kadıköy'ü bin 300'ün üzerinde projeyle şantiyeye çevirdi. Buna göre 80 metrekarelik bir hak sahibi yeni binada 116 metrekarelik evine 1 oda daha ekleyebiliyor.

Kentsel dönüşümde resmi süreç ve riskli alanlarda imar planı yapımı tartışılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanı, YTÜ Öğretim Üyesi Mehmet Şimşek Deniz, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği etkinlikte Kentsel Dönüşümde Resmi Süreç ve Riskli Alanlarda İmar Planı Yapımı'nı anlatıyor.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

kentsel dönüşümde ek hak uygulaması Haberi

kentsel dönüşümde ek hak uygulaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm cazibesini artırmak amacıyla 2016 başına kadar devam edecek yüzde 25'lik bonus hak uygulaması İstanbul'un Kadıköy Belediyesi'nde dönüşümün yıldızını parlattı. 80 metrekarelik hak sahibinin yeni binada 116 metrekareye ulaşan dairesine 1 oda eklemesine neden olan uygulamanın bitecek olması nedeniyle yılbaşına kadar hak sahipleri müteahhit bulma, müteahhitler ise anlaşmalarını belediyeye onaylatarak ruhsat alma yarışına girdiler. Bununla birlikte Kadıköy, yapımı devam eden yaklaşık bin 300'ün üzerinde inşaat projesiyle şantiyeye dönmüş durumda. Geçen yıllarda ayda 15'ler seviyesinde ruhsat veren Kadıköy Belediyesi'nde bu rakam bu yıl 100'e ulaştı.


YIL SONUNDA 100 RUHSAT

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Yıl sonuna kadar sürecek +1 oda telaşı işlerimizi yoğunlaştırdı. 2014'te 650 olan ruhsat sayısı bu yıl bini aşacak" dedi.


10 bin ile 15...