04 / 05 / 2024

Kentsel donusumde kaynak sıkıntısı var mı

Kentsel donusumde kaynak sıkıntısı var mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: Ulaslararası Yatırımcıların Kentsel Dönüşümde Yatırım Yapmak İstemelerinden Memnuniyet Duyduğunu İfade Edere ; “ Bizimle çalışan yatırımcıların başı tavana vurur ” dedi...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Bakan Özhaseki az önce resmen açıkladı! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı geliyor! Detayları peş peşe paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmak istediklerini söyleyerek, "Başkanlığın altında üç adet genel müdürlük olacak. İlki yalnızca İstanbul'u izleyecek, ikincisi Türkiye'yi izleyecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluşturacak” diye konuştu.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm kredisi 2021!

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi teşviği 2021 yılında uygulanmaya başlayacak. Kamuda yapılması planlanan tasarruflar ile kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak. İşte kentsel dönüşüm kredisi 2021 tutarları...

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Kentsel dönüşüme 60,5 milyar TL harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kira yardımı, hibe, faiz desteği, proje yardımı ve kamulaştırma için 60,5 milyar TL'lik kaynak kullandı.

Kentsel dönüşüm kredisi 2020!

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi teşviği 2020 yılında uygulanmaya başlayacak. Kamuda yapılması planlanan tasarruflar ile kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak.

Kentsel dönüşüme 13 milyar lira kaynak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kentsel dönüşüm projeleri için 2012 yılından bugüne kadar yaklaşık 13 milyar lira kaynak kullanıldığını söyledi...

İLBANK'tan kentsel dönüşüme destek!

İller Bankası'na kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK kentsel dönüşüm projeleri için 4 milyar liralık kaynak sağlayacak.

Gaziosmanpaşa'ya 320 milyon TL'lik kentsel dönüşüm desteği!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, kentsel dönüşüm projelerinde kullanılmak üzere Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne 320 milyon TL'lik kaynak aktarılması kararını onayladığını açıkladı. 

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tekke'de asırlık kentsel dönüşüm projesini başlattı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Kahramanmaraş'ın tam ortasında olan Tekke'nin konum itibarıyla da müstesna bir yerde olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl proje kapsamına alınan kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazma Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle vuruldu ve kentsel dönüşüm başlamış oldu.

Kentsel donusumde kaynak sıkıntısı var mı Haberi

Kentsel donusumde kaynak sıkıntısı var mı

Bakan Erdoğan Bayraktar, ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Daire Başkanı Myron Brillant  ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Bayraktar, Bakanlığının projeleri hakkında  heyete bilgi verdi. Türkiye ve Amerika’nın uzak coğrafyalarda bulunmasına rağmen  dost ve müttefik iki ülke olduğunu söyledi.  Bayraktar, iki ülke arasındaki   ticaret hacminin daha da geliştirilmesi gerektiğini,   Amerikan şirketlerini   Türkiye’ ye   daha çok yatırım yapmaya davet etti.

Bayraktar, Türkiye’nin son dönemde ekonomik olarak çok büyüdüğünü  gelecek dönemde hükümetin çok önemli projeleri olduğunu ifade etti. Bayraktar,  İstanbul’a 1.5 milyon nüfuslu yeni şehir,  yine İstanbul Anadolu Yakasında  yaklaşık 1.5 milyon metrekare alanda  yatırım boyutu 6,5 milyar dolar olan finans merkezi kuruyoruz.  Türkiye’de  kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. Bu kapsamda 6.5 milyon birim konutu yenileyeceğiz....