02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde öncelik ne olmalı

kentsel dönüşümde öncelik ne olmalı

Bolu Valisi Aydın Baruş belediyelerin kentsel dönüşüm projesine destek çağrısında bulunarak Risk taşıyan binaların biran önce yenilenerek 16 yıl önceki yaşanan acının tekrar yaşanmamasını diledi.

Kentsel dönüşümde öncelik binaların güvenilirliği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, yeni yapılacak dönüşüm çerçevesindeki binaların görsellik kapsamını ikinci plana atılmasını, güvenirliliğin ön planda tutulmasını belirtti.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları olacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yeni hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Programı”nın tamamlanmak üzere olduğunu açıklayarak, “Yeni programa göre, kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik” dedi.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart!

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ' Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin.Başlattığımız çalışmayı yakında kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

kentsel dönüşümde öncelik ne olmalı Haberi

kentsel dönüşümde öncelik ne olmalı

Bolu Valisi Aydın Baruş, vatandaşlara, belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine destek vermeleri çağrısında bulunarak "Risk taşıyan binalarını bir an önce yenilesinler ki 16 yıl önce kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısını tekrar yaşamayalım" dedi.


Baruş, 12 Kasım depreminde Bolu'da 48 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Çok şükür ki diğer illere nazaran ilimizdeki can kaybı fazla değildi. Maddi hasar anlamında çok ciddi hasarlar oluştu binalarımızda, özellikle çok katlı binalarda. Devletimizin de yardımları ve sivil toplum kuruluşlarının el birliğiyle vatandaşlarımızın acıları hafifletildi. Süratli bir şekilde mağduriyetler giderildi" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğuna dikkati çeken Baruş, "Yaşanan acıları kısa bir süre içerisinde telafi edebiliriz. Eksikleri yerine getirebiliriz ama can kayıplarının acısı hala yüreğimizde, bunlar devam ediyor" ifadesini kullandı.


"Herkes üzerine düşeni yapmalı"


Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yayımladığı...