21 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde şehir estetiği

Kentsel dönüşümde şehir estetiği

Osmangazi Belediyesince başlanan kentsel dönüşüm, şehir ruhuna sahip çıkmanın amaçlandığının en büyük göstergesi. Bir şehrin dönüşmesi, insanların içinde yaşayacakları beton yığınları olmamalıdır. Güvenlik kadar, şehir estetiği gözetilmelidir.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, Nilüfer'in kentsel dönüşümde çok ayrı bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Kentsel dönüşümde herkesi mutlu edeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  "Kentsel dönüşümde herkesin mutlu olacağı prjeler geliştiriyoruz" dedi...

Erzurum kentsel dönüşümde Türkiye'ye rol modeli oldu!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Korunan tarih, dönüşen şehir” sloganıyla kentsel dönüşümde yaptıkları çalışmaları anlattı..

İşte kentsel dönüşümde merak edilenler!

Kentsel dönüşümde maliklere ve kiracılara tanınan hakları, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 soruda özetledi. İşte kentsel dönüşümde merak edilenler;

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Mehmet Sekmen: 2016 kentsel dönüşümde hamle yılımız olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "2016 yılı bizim kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılımız olacak. Geçen yıl alt yapıda hamle yılıydı, bu sene de kentsel dönüşümde hamle yılı" dedi.

Mehmet Sekmen: Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesinin kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde şehir planlamasının yapılmaması sorun yaratıyor!

Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte riskli binalar yıkılarak yerine çok katlı yeni binalar yapılırken, şehir planlamasının yapılmaması beraberinde yeni sorunları da getiriyor.

Eskişehir kentsel dönüşümde geri kaldı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik: Eskişehir kentsel dönüşümde diğer illere göre geri kaldı. Sürecin hızlanması gerekir. Bu konuda vatandaşlar yetkili kurumlarca bilgilendirilmeli...

Kentsel dönüşümde şehir estetiği Haberi

Kentsel dönüşümde şehir estetiği

Bir şehrin dönüşmesi, insanların içinde yaşayacakları beton yığınları olmamalıdır. Güvenlik kadar, şehir estetiği gözetilmelidir.


Uzun yıllar sürecinde oluşan çarpık kentleşme, plansız yapılar, inşaat mühendisliğinin kapısına uğramadan yapılan yapılar ve planlı olsa da imal tarihi ve o dönemde bilinen ve uygulanan tekniklerden dolayı ekonomik ömrünü tamamlamış yapılar. 


Tüm bunların üstüne eklenen, Bursa'nın birinci derece deprem kuşağında olması ve bilinen itibariyle depremler yüzünden çok fazla tahribat görmüş bir şehir. 

Bütün bu özellikler, Bursa'yı anlatmaya yetiyor. Bursa, tarihin her döneminde göç alan bir şehir oldu. Ancak son 30-40 senedir alınan göç, Bursa'nın en yoğun göç aldığı dönem oldu. Planlanmamış sanayi, planlanmamış göçler, plansız bir Bursa'nın doğmasına sebep oldu. 


Bunca kötü etkenle birlikte, Bursa bir şehir için kısa bir süre olan 40 senelik zaman diliminde, kültürel, sosyal...