04 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde sorunlar

kentsel dönüşümde sorunlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümlerde hatalar yapıldığını söyleyerek, ‘Bu hatalardan ders alarak artık önümüze bakmamız lazım’ dedi.

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları çözecek düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "6306 sayılı yasayla alakalı kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları, sorunları çözmek adına hem hak sahiplerinin hem de yüklenicilerimizin yaşadığı sorunları çözecek bir düzenlemeyi hazırlıyoruz" dedi...

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, Nilüfer'in kentsel dönüşümde çok ayrı bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Kentsel dönüşümde başarının formülü: Fizibilite raporu!

İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir kentsel dönüşümde başarılı olabilmek ve ilerde yaşanacak sorunları önceden tespit etmek için mutlaka fizibilite raporunun hazırlanması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde projelerden harç alınacak mı?

Elazığ TSO Başkan İdris Alan ile yapılan istişare toplantısında, çözüm bekleyen öncelikli sorunlar dile getirilirken, kentsel dönüşümde projelerden harç alınması konusu da gündeme getirildi.

Kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunları nasıl çözülür?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç KİRAZ, kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunlarını anlattı. İşte o yazı:

Kentsel dönüşümde süreci acilen hızlandıralım!

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan 6,5 milyon çürük yapı stokunun dönüşümü konusunda henüz yeterince yol alınamadı! Deprem korku yaratırken KENTDER’den kentsel dönüşümde sürecin hızlandırılması uyarısı geldi.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

kentsel dönüşümde sorunlar Haberi

kentsel dönüşümde sorunlar

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümlerde hatalar ve aksaklıklar yapıldığını ve tam uygulanmadığını açıkladı.
 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in kentsel dönüşüm ve hava kirliliği ile ilgili yanıtlayan Bakan Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde şimdiye kadar yapılan uygulamalarda birçok hata olduğunu söyledi. 


DÖNÜŞÜM UYGULANMIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şöyle dedi:

“Bu hatalardan ders alarak artık önümüze bakmamız lazım. Yani durduğu yerde yoğunluk artırarak iş yapmak kentsel dönüşüm değil bana göre. Kat yüksekliği vererek yarısı müteahhide, yarısı vatandaşa... Kentsel dönüşüm değil bu. Vatandaşı yerinden çıkarıp bir yere götürmek, olduğu yeri, boşalttığı yeri de büyük iş merkezlerine satmak asla doğru bir hareket değil. 2012’de çıktığında 52 ilde belediyelerin bize talebi üzerine tam 209 tane riskli...