30 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümden kalan atıklar

Kentsel dönüşümden kalan atıklar

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan binalardan çıkan atıkların tekrardan betona dönüştürülebileceğini ifade eden Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, ülkenin kaynaklarının ülkede kalacağını dile getirdi.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Kentsel dönüşümden hak sahibi olanlar dikkat! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ödemeler için tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya depremzedelerine müjdeyi verdi. Kentsel dönüşüme giren konutlara 18 ay eşit faizle sahip olunabilecek. İşte detaylar…

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümden şikayetçi vatandaşlar seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Yarım kalan kentsel dönüşüm projelerini belediyeler tamamlayacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaş ve müteahhit firma arasında yapılan sözleşmeleri feshetme yetkisi İstanbul’da ilçe belediyelerine verildi.

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni karar çıktı. Buna göre kentsel dönüşüm kredi limiti 2021 yılında artırıldı. İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm faiz desteği detayları!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. İşte Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın konuyla ilgili yazısı...

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin liradan 200 bin liraya yükseltildi.

Fikirtepe halkı kentsel dönüşümden memnun!

Uzun zamandır yılan hikayesine dönen Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde mutlu sona ulaşılıyor. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışmalarından oldukça memnun.

Kentsel dönüşümde yeni devir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, yarım kalan veya başlanmayan hiçbir kentsel dönüşüm projesinin olmaması ve sürecin durmaması adına tek taraflı fesih dönemi başlatıldığını belirtti.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

Kentsel dönüşüm mağdurlarından ucuza satılık arsa payı!

İstanbul Fikirtepe’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Dönüşümden umudunu kesenler arsa paylarını birer birer satmaya başladı. Bir dönem 10-12 bin liraya kadar çıkan metrekare fiyatları bugün 4-5 bin liradan satılıyor.

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümden kalan atıklar Haberi

Kentsel dönüşümden kalan atıklar

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan binalardan çıkan atıkların tekrardan betona dönüştürülebileceğini ifade eden Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, ülkenin kaynaklarının ülkede kalacağını dile getirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, müdürlük bünyesinde 3 tane AR-GE çalışmalarının olduğunu, bu çalışmaların vatandaşları yakından ilgilendirdiğini dile getirdi. Ulukaya, yaptığı açıklamada; Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan binalardan çıkan molozların tekrardan betona dönüştürülebileceğini ifade etti. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkılan binalardan çıkan molozların tekrardan betona dönüştürüleceğini söyleyen Ulukaya, "Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkılan binalar var. Bu binalardan çıkan malzemeyi tekrar yeni beton üretiminden nasıl kullanabiliriz? Onu çalıştık. Çok önemli bir konu. Ülkede israfı önleyecek bir şeydir. Taş ocaklarının kullanımını azaltacak bir şey. Yeniden beton yapımının maliyetini azaltacak bir unsurdur. Bunun denemelerini yaptık....