28 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm’le Düzcenin şehir vizyonu değişecek

Kentsel Dönüşüm’le Düzcenin şehir vizyonu değişecek

Düzce Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve iki alanda uygulanan ‘Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu gelişiyor. Camikebir Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi tamamlanma aşamasına geldi.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi sevinçle karşılandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum tarafından açıklanan Fikirtepe’deki  kentsel dönüşümün devlet desteğiyle 3 yıl içinde tamamlanacağı duyurusu, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm sevinci!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki "riskli alan" ilan edilen 53 dönümlük alanın "kentsel dönüşüm" kapsamına alınması büyük sevinçle karşılandı.

Ankara Altındağ Cinderesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ, Ankara Altındağ İlçesi Cinderesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 451 Adet Konut (+5 KD), 5 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

TOKİ'nin Ankara İli Altındağ İlçesi Cinderesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 451 Adet Konut, 5 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Ocak'ta...

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

TOKİ Şanlıurfa eski sanayi kentsel dönüşüm ihalesi yarın! 

Şanlıurfa İli Merkez İlçesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 2.Bölüm 120 Adet İşyeri ve 8 Adet Dükkan ile 1.Etap 3.Bölüm 58 Adet Konut ve 26 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Rambey Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Rambey Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Küçükdoğan ve Yavuz Güleç ortaklığında kuruldu. 

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Yalova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Kepez kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Türkiye'nin en büyüğü olan ‘Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ İle Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. İşte detaylar...

Vatandaş kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmeli!

İstanbul Aydın Üniversitesi, “Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Söyleminde Mekanın Yeniden Üretimi: ‘Suç Mahal(le)leri’” başlıklı seminer düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşüm sürecine değindi.

Kocaeli Gölcük kentsel dönüşüm bekliyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş basın mensuplarına yönelik Kentsel Dönüşüm İle İlgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ellibeş; Gölcük'te depremden sonraki yeniden yapılanma sürecinin hızla devam ettiğini söyledi.

Esenler Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının 22 Aralık 2016 tarihinde onaylandığını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm’le Düzcenin şehir vizyonu değişecek Haberi

Kentsel Dönüşüm’le Düzcenin şehir vizyonu değişecek

Eski sanayi çarşısı alanındaki kentsel dönüşüm projesinde de fizibilite çalışmaları tamamlandı, Bakanlar Kurulu karar aşamasına gelindi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eski sanayi çarşısı alanında uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesine, sanayi esnafın bağlı olduğu, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KSS) ile Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası (DEMSO)’nın destek vermesinin önemli olduğunu belirtti.


Düzce Belediyesi tarafından sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir yaşam alanlarının oluşturulması, düzenli ve kaliteli yapılaşmanın sağlanabilmesi amacıyla ’modern şehirleşme’ projeleri hazırlanıyor. Kentin bir bütün olarak gelişmesine yönelik modern şehirleşme için de ’Kentsel Dönüşüm Projeleri’ ne ağırlık veriliyor. Bunun için de daha önce kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Camikebir mahallesindeki alanda TOKİ işbirliği ile yapılan konutların büyük bölümü tamamlandı. 3 tip şeklindeki konutlardan...