27 / 04 / 2024

kentsel dönüşümü kim yapmalı

kentsel dönüşümü kim yapmalı

Sektöründe yaptığı başarılı işlerle adından sıkça söz ettiren Başaran Yapı Denetim Genel Müdürü Osman Mumcu, Kanal 35 ekranlarında Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu “Yapı Dünyası” programının konuğu oldu.

Kentsel dönüşümde binalar depreme dayanıklı inşa edilmeli!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, ‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde belediyeler yapıcı güç olmalı!

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Marmara Bölgesi'nde biriken enerji, olası bir depremin şiddetinin en az 7,3, en fazla 7,7 olabileceğini söylüyor. Bundan aşağı bir depremle karşılaşmayız" dedi.

Recep Altepe: Belediyeler kentsel dönüşümü desteklemeli!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Devlet, vatandaş ve özel sektör birlikte hareket etmeli. Belediyeler, vatandaşları kentsel dönüşüm noktasında desteklemeli" dedi.

Kentsel dönüşüm master planıyla yapılmalı!

Mimar Bünyamin Derman konutlar ve ticari alanların içinde yaşayanlar için unutulmaz olduğunu, ancak mimarın adının, şehre değer katan kamusal bir yapıyla hafızalara kazınacağını vurguluyor.

Faruk Özcan kentsel dönüşümü anlattı!

Sosyolog Faruk Özcan kentsel dönüşümü anlattı. Özcan kentsel dönüşümün; sosyolojik, ekonomik ve siyasi şartları devlet ve/veya özel sektör tarafından hazırlandıktan sonra söylem ve eyleme dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde bina hasarını uzmanlar ölçmeli!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği Başkanı Burak Kuter, son yıllarda artan kentsel dönüşüm projelerinin uyanık müteahhitleri de harekete geçirdiğini, fırsatçılar türediğini öne sürerek bu konuda vatandaşları uyardı.

Kentsel dönüşümde özel sektör teşvik edilmeli!

52 yıllık inşaat mühendisi ve müteahhidi Muharrem Balat’a, kentsel dönüşümde izlenmesi gereken yöntemin özel sektörün teşviklerle bu işin içerisine çekilerek, sürecin doğru yönetilmesi olduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşümde doğru noktada değiliz!

Polat markasının inşaattaki tecrübesini ve gücünü “Piyalepaşa İstanbul” ile devam ettiren Piyalepaşa Gayrimenkul’ün Genel Müdürü Kaan Yücel, kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.

Mustafa Dündar:Türkiye'de kentsel dönüşümü özel sektör yapmalı!

'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açıklamalada bulundu. Dündar, "Türkiye'de kentsel dönüşüm devlet değil, özel sektör eliyle gerçekleştirilmeli" dedi.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği ilçe güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor.

Kentsel dönüşüme kim karar verir?

6306 sayılı kanun gereğince uygulanan kentsel dönüşüm projesi ile; riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki bir bina için kentsel dönüşüme kim karar verir?

Fikirtepe ve İstanbul'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı, 22 Ekim Çarşamba günü Kadıköy Kozyatağı'ndaki Marriot Hotel'de başlayacak. Fikirtepe Çözüm Çalıştayı'na konut sektörünün önemli isimleri katılıyor... Peki kim onlar? Ne anlatacaklar?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşüm yasası kredi!

Kentsel dönüşüm yasası kredisini kim, nasıl kullanabilir? İşte 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanununda kentsel dönüşüm yasası kredi esası ile ilgili hükümler...

Kentsel dönüşüm için 400 milyar dolar harcanacak!

Bakanlar Kuruluna sunulan kanun taslağı, kentsel dönüşümün 400 milyar dolarlık fatura çıkaracağını ortaya koydu. Kentsel dönüşüme en önemli kaynak olarak da 2B arazileri gösterildi

Fikret İnan: Kentsel dönüşüm sektöre doping yapar!

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 2012 yılında emlak sektöründe daralma yaşanacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşüm projelerinin ve yabancılara konut satışının tekrar hareket getireceğini söyledi

Fikirtepe kentsel dönüşümünde Anka Yapı imzayı attı!

Anka Yapı Fikir Tepe Kentsel Dönüşüm projesinde 3 adadan oluşan toplam 60 bin m2 arsa hissedarlarının sözleşmeleri eksiksiz olarak tamamlandı ve taşınmaların kısa sürede başlayacağı aktarıldı

Jirayr Amca, kentsel dönüşüm mağduru!

Tarlabaşı Sakızağıcı Caddesinde, kentsel dönüşüm nedeniyle pazartesi günü proje kapsamındaki son binalar boşaltılıyor. 66 yaşındaki Jirayr Zincirci de 30 yıldır yaşadığı tek göz odasına elveda demek zorunda

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

kentsel dönüşümü kim yapmalı Haberi

kentsel dönüşümü kim yapmalı

Mumcu “Büyükşehir Belediyesi’ nin 7 bölgede çalışması var ama bununla iş bitmiyor. Bakanlıktan onay gelmesi gerekiyor. Bürokrasi geç işliyor. Finans sağlamak gerekiyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeler doğru. Dediğim gibi finans meselesi çok önemli. Kentsel dönüşüm tek taraflı olmuyor. Kentsel dönüşüm yasası çıkartılırken arkasına kaynak konmadı” dedi.


“Rekabet, kalite ile olmalı” Başaran Yapı Denetim Genel Müdürü Osman Mumcu’nın inşaat sektörü ile ilgili yaptığı değerlendirme çok çarpıcı…2000’li yıllarda yapılanan denetim firmalarının durumu, piyasanın 2016 beklentileri röportajda en ince ayrıntılarına kadar konuşuldu Sektöründe yaptığı başarılı işlerle adından sıkça söz ettiren Başaran Yapı Denetim Genel Müdürü Osman Mumcu, Kanal 35 ekranlarında Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu “Yapı Dünyası” programının konuğu oldu.


Kendisi de inşaat sektörünün tanınmış isimlerinden olan Rıdvan Akgün, inşaat ve yapı dünyası...