07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümü müteahhitler mi yapmalı

Kentsel dönüşümü müteahhitler mi yapmalı

Sektöründe yaptığı başarılı işlerle adından sıkça söz ettiren Başaran Yapı Denetim Genel Müdürü Osman Mumcu, Kanal 35 ekranlarında Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu “Yapı Dünyası” programının konuğu oldu.

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği'nden kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimi ile bir araya gelen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm için yeni talep!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı için talepte bulundu. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Sakarya'da öncelik kentsel dönüşüm!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve birlik yönetimi ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandığını dile getirdi. 

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Hasan Yalçın: Kentsel dönüşüm kamuoyuna iyi anlatılmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşa anlatılması konusunda önerilerde bulundu.

Kentsel dönüşüm deprem riski ile mücadele edebilmek için fırsat!

Türkıye Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi'nin Ekim 2019 sayısında, "Türkiye'nin gündemine giren kentsel dönüşüm süreci deprem riski ile mücadele edebilmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir şehirler yaratabilmek için fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Müteahhitler ve ve sektör temsilcileri kentsel dönüşüme hız istedi.

Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunluluk!

İstanbul’da yaşanan son depremin ardından, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün açıklama yaptı. Yenigün “Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunluluk” dedi...

Kentsel dönüşümü müteahhitler mi yapmalı Haberi

Kentsel dönüşümü müteahhitler mi yapmalı

Mumcu “Büyükşehir Belediyesi’ nin 7 bölgede çalışması var ama bununla iş bitmiyor. Bakanlıktan onay gelmesi gerekiyor. Bürokrasi geç işliyor. Finans sağlamak gerekiyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeler doğru. Dediğim gibi finans meselesi çok önemli. Kentsel dönüşüm tek taraflı olmuyor. Kentsel dönüşüm yasası çıkartılırken arkasına kaynak konmadı” dedi.


“Rekabet, kalite ile olmalı” Başaran Yapı Denetim Genel Müdürü Osman Mumcu’nın inşaat sektörü ile ilgili yaptığı değerlendirme çok çarpıcı…2000’li yıllarda yapılanan denetim firmalarının durumu, piyasanın 2016 beklentileri röportajda en ince ayrıntılarına kadar konuşuldu Sektöründe yaptığı başarılı işlerle adından sıkça söz ettiren Başaran Yapı Denetim Genel Müdürü Osman Mumcu, Kanal 35 ekranlarında Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu “Yapı Dünyası” programının konuğu oldu.


Kendisi de inşaat sektörünün tanınmış isimlerinden olan Rıdvan Akgün, inşaat ve yapı dünyası...