05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün amaçları

Kentsel dönüşümün amaçları

Riskli yapı niteliği taşıyan yapılar kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil edilerek yıkılıp yeniden inşa edilebiliyor. Bu noktada kentsel dönüşümün avantajları nelerdir diye soranlar için yanıtı araştırdık...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi kura sonuçları listesi!

Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi kura sonuçları listesi haberimizde yer alıyor. Projeyle birlikte yeşil alan ve sosyal tesislerin sayısı da artırılacak.

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bilirkişiden geçmedi!

İzmir Karabağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi üst ölçekli planlara, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan bütünlüğüne ve planlamanın eşitlik ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle bilirkişiden geçmedi.

Bayrampaşa Sağmalcılar Kentsel Dönüşüm imar planı askıda!

Bayrampaşa Sağmalcılar Mevkii Kentsel Dönüşüm Amaçlı 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm'de kuralar çekildi!

Kayseri'de hayata geçirilen Hacılar Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında kura çekimi yapıldı. 200 konuttan oluşan birinci etabın 2018 yılının Kasım ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Hacılar Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. 

Karabağlar kentsel dönüşüm projesinde inşaat sürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ile Ege Üniversitesi'nde incelemeler yaptı. 

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

İzmir Karabağlar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik şikayetler mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kentsel dönüşümün amaçları Haberi

Kentsel dönüşümün amaçları

Kentsel dönüşümün avantajları nelerdir?

Ülkemizde ekonomik ömrünü tamamlamış ve ciddi hasarlara sahip olan birçok yapı hala kullanılıyor. Bu durumun can ve mal güvenliğini tehdit altına alması nedeni ile, şehirlerde "kentsel dönüşüm" kapsamında yenileşmeye gidiliyor. Bir diğer ifade ile, kentsel dönüşüm projesi ile "riskli" olan yapılar, yıkılarak yerine yenisi inşa ediliyor. 


Kentsel dönüşüme, içinde yaşadığı yapının riskli olduğunu düşünen kimselerin başvuruları ile adım atılabiliyor. Peki böyle bir işe kalkışmak ne kadar faydalı? Kentsel dönüşümün avantajları nelerdir? Gibi sorularınız varsa, hemen yanıtlayalım.


Kentsel dönüşümün avantajları

İlk olarak kentsel dönüşümün amaçlarından ve dolayısı ile meydana getirdiği faydalardan bahsedelim. Kentsel dönüşüm projesi, kentin dokusunu bozan ve risk teşkil eden yapıların yıkılarak, yerine yeni deprem yönetmeliğine uygun olacak şekilde daha sağlam binalar yapılmasını amaçlıyor. Böylelikle, kentte risk taşıyan...