13 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün katkı sağladığı sektörler

Kentsel dönüşümün katkı sağladığı sektörler

Kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalar, yalnızca inşaatı değil 200 yan sektörü de harekete geçiriyor. Bunlardan birisi de ısıtma-soğutma sektörü...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm müjdesi: Vatandaşlar ek bir bedel ödemeden ya da makul bir katkıyla yeni evlerini alabilir!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'daki kentsel dönüşüm projelerine değindi ve 33 mahalle için imar ve finansal planlama başta olmak üzere tüm şartların hazır olduğuna dikkat çekti. İşte Hilmi Türkmen'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin geleceğine katkı sağlayacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar plan ve uygulama çalışmaları etkisini gösterdi.

Yıldırım'da kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki en büyük engellerden birisi olarak görülen mülkiyet sorunu kaynaklı plan uygulama iptalleri dönemi, Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan İmar Kanunu değişikliği ile sona erecek.

Devletimiz eliyle kentsel dönüşüm projelerini yürüteceğiz!

Kentsel dönüşümün önemine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu depremde bu kadar az hasar da görüyorsak, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların da çok büyük katkısı vardır. Kentsel dönüşümü kararlı şekilde yürüteceğiz" dedi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sağlıklı yapılara kavuşabiliriz!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nın da katkısıyla, ısı, su, ses ve yangın yalıtımını kaliteli malzeme ve uzman uygulamalarla gerçekleştirirsek, dayanıklı, sağlıklı ve konforlu yapılara kavuşabiliriz" diye konuştu...

Kentsel Dönüşüm Planı’yla 500 milyon dolarlık tasarruf!

Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülke ekonomisine de ciddi katkı sunacağını söyleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Yapılacak yeni binalarda kullanılacak enerji verimliliği yüksek ürünler sayesinde Türkiye, yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık tasarruf edebilir” dedi.

Komyapı Keçiören'de kentsel dönüşümün bölge lideri olacak!

Komyapı, Ankara Keçiören’de ‘doğru kentsel dönüşüm misyonu’yla üretim yaparken, 2019’da da kente yaptığı katkıyı ve dönüşümü sürdürecek..

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

İzmir'de Bakanlık onaylı kentsel dönüşüm!

İş adamları Teoman Timincioğlu ile Ahmet Kıran, İzmir'in kentsel dönüşümünle yenilenmesine katkı koyabilmek için İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'yi kurdu.

Yıldırım Teferrüç Kentsel Dönüşüm Projesi son aşamada!

Bursa Yıldırım'ın yüzde 33’ünü kentsel dönüşüme dahil eden Yıldırım Belediyesi, ilçenin marka değerine büyük katkı sağlayacak Teferrüç Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi’nde önemli mesafe kat etti

Kentsel dönüşüm enerji tasarrufu için fırsat!

Kentsel dönüşümle yeni inşa edilecek binaların Multi Konfor Bina şartlarına mümkün olduğunca yakın yapılması halinde eneıjide büyük verimlilik sağlanacağının altını çizen Bulut, "Multi Konfor Binalar özellikle etkin ısı yalıtımı sayesinde hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. " dedi.

Tokat'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Tokat'ta gerçekleştirilecek olan ve yatırımların öncülüğünü Tokat Belediyesinin yaptığı dev kentsel dönüşüm projesi için dev bir temel atma töreni gerçekleştirileceği öğrenildi. Tokat ekonomisine bir milyara yakın katkı yapması beklenen dev proje, belediye özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilecek

Kentsel dönüşümün katkı sağladığı sektörler Haberi

Kentsel dönüşümün katkı sağladığı sektörler

Pazarın yıllık 1 milyon adet olduğu kombi pazarında, hem doğalgaza geçen yeni şehirlerin ve ilçelerin hem de kentsel dönüşümün hareketi yaşanıyor. Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, toplam pazarın son yıllarda büyümediğini belirterek, şunları söyledi: "Yılda 900 bin-1 milyon adetlik pazar hacmine sahibiz. Kentsel dönüşümle birlikte büyük ölçekli projelerde artık bireysel kombüer değil büyük kazanlar kullanılıyor. Bu pazarı büyütmemeye başladı. Ancak bireysel dönüşümün yapıldığı, bina bazlı dönüşüm sayesinde yeni ürünler tercih ediliyor. Dönüşüm projelerinde özellikle de tasarruflu yeni nesil ürünler ilgi görüyor. 

Site yönetimiyle görüştüğümüzde tasarrufun, emniyetin ve servisin ön planda olduğu tercihler yapılıyor. Ancak görüşmelerimiz mütehitlerle olursa fiyat ve ucuzluk ön plana çıkıyor" 



Yüzde 35 pazar payı var 

Pazarın doğalgaza kavuşan yeni iller sayesinde büyüdüğünü ifade eden Kayaoğlu, "Şu...