01 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün yıkım maliyeti

Kentsel dönüşümün yıkım maliyeti

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut: "2012'den itibaren kentsel dönüşümde toplam 80-100 bin arasında bina yıkılıp dönüştürüldü. Bu binaların ürettiği enkaz miktarı 50 milyon metreküp. 100 bin binanın yıkım bütçesi 5 milyar lira seviyesinde" dedi.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kırşehir, kentsel dönüşümle daha iyi yerlerde olacak!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hazırladıkları projelerle ve kentsel dönüşümle Kırşehir'in gelecek yıllarda daha iyi yerlerde olacağını söyledi. 

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm'de 3. etap başlıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'de kentsel dönüşüme ışık tutan dev projesi Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin üçüncü etabının temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılacağı törenle 25 Ekim Salı günü atılacak.

Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

Türkiye’deki kentsel dönüşüme ışık tutan Soğanlı Projesi’nde ikinci perde açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın temelini attığı proje 2017’de bitirilecek.

Fikirtepe'deki sembol bina kentsel dönüşüme kötü örnek oldu!

Kentsel dönüşüm sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Ortak paydada buluşalım" diyor.

Kentsel dönüşümde yıkım kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitine ilişkin yapılan itirazların değerlendirilmesiyle yapı hala riskli olarak değerlendiriliyorsa, yıkım süreç başlıyor.Peki,Kentsel dönüşümde yıkım kararı nasıl alınır?Yıkım süreci nasıl işler?

Tabakhane kentsel dönüşümü kapsamında yıkım devam ediyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları 2014'ün son gününde de devam etti. Toplam 146 milyon TL'lik yıkım yapıldı.

En büyük özel kentsel dönüşüm başlıyor!

2014'te inşaat şirketleri ve yatırımcılar için sıkıntılı dönemler yaşatan gayrimenkul sektörünün yeniyılda umut sinyalleri verdiğini belirten Kaan Yücel, en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını söyledi.

Ceyda İnşaat' tan Bursa - Yıldırım' a Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi!

Bursa İli Yıldırım İlçe' sinde yer alan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı toplam 55 hektar alanda 1 milyon metrekare inşaat alanı olarak belirlendi. Proje Türkiye' nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak isminden söz ettiriyor.

Kentsel dönüşümde yıkım sonrası süreci!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak belirlenen yapıların altmış günlük süre içinde maliklerince yıktırılması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde yıkım sonrası süreç nasıl işler? İşte kentsel dönüşümde yıkım sonrası süreci...

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor: Karabağlar

Toplamda 540 hektar alanda, 27 bin 500 yapıyı kapsadığı için Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan İzmir Karabağlar'da 2 ay içinde inşaatın başlaması planlanıyor.

Muşkara kentsel dönüşüm projesinde yıkım bahara kaldı!

Nevşehir'de bulunan Muşkara kentsel dönüşüm projesinde yıkım bahara kaldı. Kentsel Dönüşümden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, görüşmede bulunulan hak sahiplerinden yarısının sözleşme imzaladığını belirtti.

Hasan Tahsin: Gaziosmanpaşa, İstanbul'daki Kentsel Dönüşüm çalışmalarında en büyük alana sahip!

İstanbul Gaziosmanpaşa 'da büyük kentsel dönüşüm başladı. İlçe belediyesinin öncülüğünde yürütülen büyük dönüşüm kapsamında, 588 konutluk projenin temeli atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, dönüşümün en büyük itici gücünün cesur davranmak olduğunu

Kentsel dönüşümün yıkım maliyeti Haberi

Kentsel dönüşümün yıkım maliyeti

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, 2012'den itibaren kentsel dönüşümde toplam 80-100 bin arasında binanın yıkılıp dönüştürüldüğünü belirterek, "Bu binaların ürettiği enkaz miktarı 50 milyon metreküp. 100 bin binanın yıkım bütçesi 5 milyar lira seviyesinde, bunun 3 milyar lirası tamamen enkaz atımına harcandı." dedi.


Bulut, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ilk kez patlatmalı yıkım tekniği kullanılarak başlatılan kentsel dönüşümde gelinen süreç ve önümüzdeki dönem gelişmelerine ilişkin bilgi verdi.


2012 yılında başlayan sürecin, halkın ve toplumun bilinçlenmesi ile her yıl artarak devam ettiğini kaydeden Bulut, süreç içinde öngörülmeyen bazı sıkıntılar yaşandığını, bunlardan birinin de hak sahiplerinden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu belirtti. Bulut, dönüşüm yapılacak alan içinde çoğu hak sahibinin muvafakat vermesine karşın birkaç kişinin sona kalıp rantı...