06 / 05 / 2024

kentsel döüşüm çalışmaları

kentsel döüşüm çalışmaları

Isparta'da arsa azlığı, konut ihtiyacı ve özellikle çok talep edilen ucuz konut ihtiyacı konusunda en önemli başlıklardan biri olarak kentsel dönüşüm başlasa da yavaş ilerliyor

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için korkunç iddia!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili uzmanlardan korkutan iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; belediyeler, binalarda asbest ölçümünü yeteri kadar yapmadı ve asbest için formalite rapor hazırladı.

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik! 

Mardin'in Yeşilli ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına tepki gösteren mahalle halkı hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturmada bir kişi gözaltına alındı. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. 

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağının müjdesini verdi...

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşümde riskli binaların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kentsel dönüşüm çalışmalarında son durumu aktardı. 

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Hacılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında daire teslimleri devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaz ayında yeni binaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Yunus Emre mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm alanında inceleme yaptı. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

kentsel döüşüm çalışmaları Haberi

kentsel döüşüm çalışmaları

Isparta'da arsa azlığı, konut ihtiyacı ve özellikle çok talep edilen ucuz konut ihtiyacı konusunda en önemli başlıklardan biri olarak kentsel dönüşüm başlasa da yavaş ilerliyor. Şehir merkezindeki bir kaç bina ve Gülistan Mahallesindeki birkaç site ile sınırlı kalan kentsel dönüşümün hızlandırılması için SDÜ öğretim üyelerinden ara eleman sorununu çözecek bölüm açılması önerildi.  SDÜ Teknik Bilimler Dergisinde Ömer Çoban, Emre Sancak ve Şükrü Özkan imzasıyla yayımlanan makalede Kentsel Dönüşüm çalışmaları ele alınarak çalışmaların hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için ara eleman sorunun giderilmesi gerektiği belirtildi. Makalede kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekilerek "İşyeri Eğitimine Dayalı Kentsel dönüşüm ön lisans programı ile güncel sorunlar ve artan ihtiyaçların farkında olan, bilimsel donanımı ve uygulamayı bilen kalifiye bireyler yetiştirilebilecektir. Eğitimdeki eski anlayışların...