02 / 05 / 2024

kentsel estetik

kentsel estetik

Kent estetiğinin önemine işaret eden Pınar Özcan, "Günümüz insanı, geçmişin doğal yapısı içinde modern yaşamak istiyor. Ankara bu anlamda kentsel estetiğe verdiği önemle geçmişle bugünü uyumlu bir şekilde birleştirmeyi başarmıştır." dedi.

Samsun Atakum'a kentsel estetik imzası!

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin yaptığı açıklamada "Atakum'un gelecek vizyonunu belirlerken kentsel ve mimari estetiğe ayrı bir yer ayırdık. Bununla ilgili projelerimiz hazır" dedi

İstanbul için kentsel estetik uyarısı!

İngiltere’deki the University of Leeds’de akademik çalışmalar yürüten Emrah Akyüz, Avrasya Bilimler Akademisi'nde yayınladığı “Kentsel Estetik: İstanbul ve Edinburgh Örneğiˮ yazısında İstanbul için kentsel estetik uyarılarında bulundu.

Hatay Defne'de Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturuldu!

Defne Belediyesi tarafından mimari ve estetik değerlerinin ortaya çıkarılması için Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturdu.

Kentsel tasarım yarışmasıyla yeni bir Samsun doğacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamada "Kentsel estetik adına attığımız büyük adımlarla kentimizin çehresini değiştirdik. Şimdi de Samsun’un tarihi önemini ortaya çıkaracak olan bir Kentsel Tasarım Yarışması üzerinde çalışıyoruz" dedi

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini yükseltmeli!

Kentsel dönüşüm; apartmanınıza geldiğinizde aracınızı kolayca park edecek yer bulmaktır, cadde ve sokaklarınızın belirlenen standartlara göre yeterli genişlikte olmasıdır, binaların biri birine uyumlu ve estetik görünmesidir...

Büyükçekmece'de kentsel estetik seferberliği başlıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, kentin daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturulması için "Kentsel Estetik" seferberliği başlatıyor. "Kentsel Estetik" projeleri ilçenin tarihi ve kültürel kent dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek.

Bursa Balık Pazarı kentsel tasarım projesi tamamlandı!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.

Tarihi ve estetik görünümlü binalar tarihe karıştı!

Evrensel Gazetesi Okay Deprem bugünkü yazısında inşaat sektörünü ve kentsel yapılaşmayı anlattı. İşte tarihi ve estetik görünümlü binaların tarihe karıştığını belirten Deprem'in yazısı....

Tokat'ta kentsel estetik çalışmaları başladı!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehrin görüntüsünü yeniden çizmek amacıyla kent estetik çalışmalarını göreve geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde başlattığını ifade etti.

Ankara Kentsel Estetik Çalıştayı gerçekleşti!

Türkiye İMSAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, Kentsel Estetik Çalıştayı Ankara İlbank tesislerinde gerçekleştirildi.

Ankara'da Kentsel Estetik Çalıştayı düzenlendi!

Kentsel mimarinin özgünleştirilmesi ve kentlerin yerel kimliklerinin öne çıkarılması amacıyla düzenlenen Kentsel Estetik Çalıştayı, Ankara'da yapıldı.

Ankara İlbank'ta Kentsel Estetik Çalıştayı düzenlendi!

Kentsel mimarinin özgünleştirilmesi ve kentlerin yerel kimliklerinin öne çıkarılması amacıyla düzenlenen Kentsel Estetik Çalıştayı Ankara İlbank tesislerinde gerçekleştirildi.

Erzurum'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi mekân ve caddelerini modernize ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kentsel estetik ve dönüşüm çalışmalarının yanında kent merkezi ve ilçelerde cephe sağlıklaştırılması çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

kentsel estetik Haberi

kentsel estetik

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu üyesi ve Işık İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Özcan, kent estetiğinin önemine işaret etti. Özcan, kentsel gelişim süreci çok hızlı olmasına rağmen Ankara'nın bugün sağlıklı bir kentleşmeyi sürdürdüğünü söyledi. Özcan, "Günümüz insanı, geçmişin doğal yapısı içinde modern yaşamak istiyor. Ankara bu anlamda kentsel estetiğe verdiği önemle geçmişle bugünü uyumlu bir şekilde birleştirmeyi başarmıştır. Ankara sokaklarında dolaşırken bunu hissetmek mümkün" ifadelerini kullandı. 


KENTİN BATISI HIZLA GELİŞİYOR

İç Mimar Pınar Özcan, Ankara'nın kent mimarisini tarihi ve modern olarak ikiye ayırarak yorumlamanın daha doğru olacağını ifade etti. Özcan, "Ankara'nın batı bölgesinin, modern ve büyük yapılarla, yüksek yapı projeleri ile gelişmesi kente değer katmaktadır. Ayrıca bir kentin olmazsa olmazları, modern kent meydanları, hayvanat bahçesi, geniş yeşil alanlar...