20 / 05 / 2024

Kentsel rantlar için yeni çalışma

Kentsel rantlar için yeni çalışma

Turizm, inşaat ve sağlık sektörleri öncelikli olacak. Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak...

Gayrimenkul sektörü sürdürülebilir başarı için ortak hareket etmeli!

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "Sürdürülebilir başarı ve daha iyi bir kentsel gelecek için sektörün ortak hareket ederek, yabancı yatırımcıya İstanbul'da nasıl bilinçli yatırım yapacağı anlatılmalı" dedi.

Gayrimenkulde sürdürülebilir başarı için sektör ortak hareket etmeli!

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, “Sürdürülebilir başarı ve daha iyi bir kentsel gelecek için sektörün ortak hareket ederek, yabancı yatırımcıya İstanbul’da nasıl bilinçli yatırım yapacağı anlatılmalı” dedi.

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için gerekenler!

Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini tahliye etmek zorunda kalan kiracılara kira yardımının yanı sıra, taşınma yardımı da yapılıyor. İşte, kentsel dönüşüm taşınma yardımı için gerekenler!

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2015!

Anlaşma ile tahliye edilen binaların maliklerine, kiracılara geçici konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yapılabiliyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2015!

Ataşehir'de kentsel dönüşüm için imar planları bekleniyor!

İSTANBUL Ataşehir'de yer alan Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm imar planlarına takıldı. İki yılı aşkın bir süredir hak sahipleriyle görüşerek anlaşma imzalayan inşaat firmaları bölgede çalışmalara başlamak için imar planlarını bekliyor.

Kentsel dönüşümde bina yıkımı için nasıl anlaşma sağlanır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kentsel dönüşümde bina yıkımı için nasıl anlaşma sağlanır sorusuna cevap verdi..

Elazığ'da kentsel dönüşüm için hazırlıklar başladı!

ELAZIĞ Belediyesi ve Vartaş firmasının Elazığ'a yapılacak kentsel dönüşüm için kolları sıvaması kentte heyecan oluşturdu. Murat Zorluoğlu da "Elazığ'da tüm kurumların işbirliği içerisinde projeye katkı sağlaması gerektiğinin" altını çizdi.

Kentsel dönüşüm için ayrılan bütçenin artırılması istendi!

Kentsel dönüşüm para yokluğundan yerinde sayıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm için ayrılan bütçenin artırılmasını istedi.

İzmir Aktepe ve Emrez için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü 'Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması' düzenledi. Yarışmada proje teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi

20 yıl sürecek kentsel dönüşüm için 884 milyar gerekli!

20 yıl süreceği tahmin edilen kentsel dönüşüm için gerekli kaynağın yaklaşık 884 milyar lira olacağı hesaplanıyor. Bu da, yılda ortalama 23 milyar dolar yatırım ihtiyacı demek.

Sivas için 'Kentsel Dönüşüm' başladı!

Sivas tarihinin en büyük projelerinden birisi olan "Esentepe Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi" için protokol imza töreni düzenlendi. Programın açış konuşmasını Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın yaptı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli evini tahliye eden hak sahiplerine devlt bazı finansal desteklerde bulunuyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

Sivas Esentepe'nin kentsel dönüşümü için ilk adım atıldı!

Sivas “Esentepe Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi” için ilk adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.

Kentsel rantlar için yeni çalışma Haberi

Kentsel rantlar için yeni çalışma

Maliye, belediye, Çevre Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ortaklaşa ekip oluşturacaklar.


Yıllardar kontrol altına alınmaya çalışılan kentsel rantlar için yeni bir çalışma başlatıldı. Turizm, inşaat ve sağlık sektörleri öncelikli olacak. Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan elemanlardan oluşan bir tim kurulacak. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. Düzenleme emlak sektörünü derinden etkileyecek.

DEĞER ARTIŞ KAZANCI İSTENECEK

Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. Kentsel rantlardan elde...