29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü sürdürülebilir başarı için ortak hareket etmeli!

Gayrimenkul sektörü sürdürülebilir başarı için ortak hareket etmeli!

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "Sürdürülebilir başarı ve daha iyi bir kentsel gelecek için sektörün ortak hareket ederek, yabancı yatırımcıya İstanbul'da nasıl bilinçli yatırım yapacağı anlatılmalı" dedi.



DÜNYANIN en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2015'e Türkiye'den giden projeler damga vururken, fuarı değerlendiren Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "Sürdürülebilir başarı ve daha iyi bir kentsel gelecek için sektörün ortak hareket ederek, yabancı yatırımcıya İstanbul'da nasıl bilinçli yatırım yapacağı anlatılmalı" dedi. Bu yıl dünya genelinden 300'den fazla, Türkiye'den de 61 firmayla rekor seviyede katılımla hayata geçen Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı'ndan Türk firmalar iki günde 250 milyonluk satış ve rezervasyon gerçekleştirdi. 


GÜÇBİRLİĞİ YAPMALIYIZ 

Türkiye'den yurtdışına çıkan birçok konut projesinin yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğüne değinen Timur, "4 senedir aralıksız katıldığımız Dubai Cityscape'de bine yakın proje arasında Türk projelerine ilgi çok yüksekti. Ancak sektörümüz her ne kadar çok başarılı projelere imza atsa da henüz almamız gereken yol var. Dışarıya karşı daha güçlü bir imaja sahip olmamız gerekiyor. Türkiye ve İstanbul'un uluslararası konut yatırımındaki avantajlarını ancak bu şekilde daha iyi anlatabiliriz" dedi. 


FUAR RÜZGARI İSTANBULDA SONUÇLANACAK 

2015 yılında Amerika, Fransa ve İtalya'dan aldığı uluslarası ödüllerle adını tüm dünyaya duyuruan Nef New York projesi Dubai Cityscape Global 2015'te 30-35 bin dolar aralığındaki metrekare fiyatıyla fuarın en pahalı projesi oldu. 200'e yakın bireysel yatırımcının bekleme listesine kayıt yaptırdığı New York projesi ayııı zamanda fuara Amerika kıtasından katılan tek proje olma özelliği taşıyor. Nef Ataköy 22 ve İş G YO ile beraber gerçekleştirmeyi planladıkları ikinci proje olan İnistanbul Lokal projesinin de fuarda ön lansmanını yapan Nef, fuar sırasında toplanan talepleri İstanbul'da satışa dönüştürecek. 


Bursa Hayat


Geri Dön