05 / 05 / 2024

kentsel servis alanları

kentsel servis alanları

Kentsel çalışma alanları arasında; ticaret bölgeleri, ticaret yolları, merkezi iş alanları, organize sanayi alanları ve kentsel servis alanı gibi alanlar yer alıyor. Peki, kentsel servis alanı nedir?

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Kentsel dönüşüm projeleriyle mesken tutulan alanlar ihya edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Yeşilay ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, "Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.

Ankara Barbaros'ta 9.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü, Ankara Barbaros'ta yer alan kentsel servis alanı imarlı gayrimenkulü 9 milyon 590 bin lira bedelle satışa çıkardı.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

kentsel servis alanları Haberi

kentsel servis alanları

Kentsel servis alanı nedir?

Kentsel çalışma alanları arasında yer alıyor. Kentsel servis alanları; İmar planlarında kentin tanımlanmış yön ve bölgelerinde, bölgesel ihtiyacı karşılamak üzere belirlenmiş alanları olarak tanımlanıyor.


Bu alanlarda; büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler; yönetimle ilgili tesisler, özel / resmi eğitim ve sağlık ve benzeri tesisler bölgesel ihtiyacı karşılamak üzere yapılabiliyor.


Diğer kentsel çalışma alanları ise şu şekilde;

Ticaret Bölgeleri

Bölge Kat Nizamı ve Benzer Planlarda ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgelerdir. Bu bölgelerde büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağazalar, bankalar, oteller, sinema, tiyatro, sanat galerileri ve sergi gibi toplumsal ve kültürel tesisler, yönetimsel tesisler vb. binalar yer alabilir. Planlı diğer alanlarda ise ancak plan notlarında aksine bir...