04 / 05 / 2024

Kentsel tasarım proje planı

Kentsel tasarım proje planı

Tasarım amacına göre kütle ve yapılanma düzeni veya açık alan düzenlemelerini içeren kentsel tasarım projesi nedir? Kentsel tasarım projesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel tasarım projelerine dair esaslar..

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Akar, Umut İpek, Yunus Altay Türköz tarafından kuruldu.

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Kanarya Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi tanıtıldı!

Kanarya Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz proje hakkında bilgiler vererek, vatandaşların sorularını yanıtladı

Sotto Tasarım Proje Ve Uygulama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sotto Tasarım Proje Ve Uygulama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Merve Kaleli tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Antalya Kentsel Tasarım Projesi'nde son durum!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Aser Tasarım Proje İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aser Tasarım Proje İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bilal Erat tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mekanlar Mimarlık Tasarım Proje Uygulama Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mekanlar Mimarlık Tasarım Proje Uygulama Mühendislik Limited Şirketi Fatih Mehmet Türkmen tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Cds Kentsel Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Cds Kentsel Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu’nda 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Eroğlu ve Nurhak İnan Karaçay ortaklığında kuruldu.

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Zeyat Hattapoğlu ve Oknur Çalışkan ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 500 proje yarışacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 500 proje yarışacak..

Kentsel tasarım proje planı Haberi

Kentsel tasarım proje planı

Kentsel tasarım projesi nasıl hazırlanır?

Kentsel tasarım projesi; Doğal, tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik özellikler ile arazi yapısı dikkate alınarak, tasarım amacına göre kütle ve yapılanma düzeni veya açık alan düzenlemelerini içeren; taşıt ulaşımı, otopark ve servis ilişkileri ve yaya dolaşım ilişkilerini kuran; yapı, sokak, doku, açık ve yeşil alanların ilişkisini ve kentsel mobilya detaylarını gösteren; altyapı unsurlarını bütüncül bir yaklaşımla disiplinler arası olarak ele alan; imge, anlam ve kimlik özelliklerini ifade eden; tasarım ilke ve araçlarını içeren uygun ölçekteki projeye deniyor. 


Kentsel tasarım projesinin yapımına ilişkin esaslar, Mekansal planlar yapım yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel tasarım projesi nasıl hazırlanır?


Kentsel Tasarım Projelerine Dair Esaslar


Projenin hazırlanması

- Kentsel tasarım projesi yapılacak alanın sınırları imar planında gösterilebilir. Ancak kentsel tasarım projelerinin imar planından önce...