21 / 05 / 2024

Kentsel tasarımda dikkat edilmesi gerekenler

Kentsel tasarımda dikkat edilmesi gerekenler

TOPLUMSAL cinsiyet eşitliğini sağlayıcı önemli projeleri sayesinde Türkiye'nin ilk Mor Bayraklı yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kenti ve cinsiyet eşitliğini buluşturan önemli bir panel düzenledi

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nın ödül töreni yapıldı

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri 5 Mayıs'ta verilecek!

II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasında dereceye giren projeler belli oldu.Ödüller 5 Mayıs'ta düzenlenecek törenle teslim edilecek..

Samsun Kentsel Tasarım Yarışması'nda mimara yer verilmedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi 'Kentsel Tasarım Yarışması'nın jürisinde 'mimara yer vermeyince' Mimarlar Odası ayağa kalktı.

Antalya Kentsel Tasarım Projesi'nde son durum!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı!

Kaş için yeni alternatif plan çözümleri üretmek amacıyla Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı.

Modelpan, mimari tasarımda malzemenin rolünü masaya yatırdı!

Modelpan tarafından, Yapı Endüstri Merkezi’nin organizasyonuyla düzenlenen “Mimari Tasarımda Malzemenin Rolü” konulu konferansta mimari tasarımda malzemenin rolü konuşuldu.

Cds Kentsel Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Cds Kentsel Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu’nda 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Eroğlu ve Nurhak İnan Karaçay ortaklığında kuruldu.

Mimari Tasarımda Malzemenin Rolü paneli 7 Mart'ta!

Modelpan, malzeme ile akıllanan yapılara dikkate çekmek amacıyla, Yapı-Endüstri Merkezi organizasyonuyla, "Mimari Tasarımda Malzemenin Rolü" panelini 7 Maer'ta yapacak.

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Zeyat Hattapoğlu ve Oknur Çalışkan ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 500 proje yarışacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 500 proje yarışacak..

Hatay Defne'de kentsel tasarım kurulu oluşturuldu!

Hatay Defne Belediyesi, kentin tasarım faaliyetleri konusunda hazırladığı çalışmalar ve planlamalar hakkında uzmanlarla görüş alışverişinde bulundu. Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, toplantıda “Kentsel Tasarım Danışma Kurulu” oluşturdu.

Hatay Defne'de Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturuldu!

Defne Belediyesi tarafından mimari ve estetik değerlerinin ortaya çıkarılması için Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturdu.

Kentsel tasarımda dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Kentsel tasarımda dikkat edilmesi gerekenler

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Kent, Cinsiyet ve Eşitlik: Kentte Cinsiyet Eşitliğini Örmekö konulu bir panele ev sahipliği yaptı. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen paneli, çok sayıda kadının yanı sıra kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesine destek veren erkekler de izledi. Moderatörlüğünü Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün'ün yaptığı panele konuşmacı olarak CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner ve Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Altay Baykan katıldı. Panelin açılışını yapan moderatör İlknur Üstün, Ankara Valiliğinin 8 Mart kutlamalarını yasakladığını hatırlatarak panelin öneminin bir kat daha arttığını vurguladı.


BÜYÜKANNELERİN TORUNLARINDAN İLERİDE OLDUĞU TEK ÜLKE

Panelin ilk konuşmacısı olan...