05 / 05 / 2024

Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları

Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları

Sarıyer İstinye’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait, 18 yıl önce imzalanan protokolle, kullanım hakkı 49 yıllığına İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne verilen arazi üzerinde hastane inşa edilecek.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi iptal mi edildi?

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi'nin iptal edilme nedeni meclis gündemine taşındı. CHP'li  Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...

Knauf Türkiye bölgesel çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi!

Knauf Türkiye’nin, 2019 yılı değerlendirmesiyle ilgili gerçekleştirdiği bölgesel çalıştay, 31 Ocak’ta Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenlendi. Çalıştayda Knauf Türkiye’nin 2020 bölgesel hedef ve stratejileri açıklandı.

Antalya'nın acil bölgesel planlaması yapılmalı!

Elazığ depreminin Akdeniz’in de içinde yer aldığı bölgenin tamamını etkilediği için uyarılar yapan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, acilen bölgesel planlama yapılmasını ve riskli yapılara çözüm getirilmesini istedi.

Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları Haberi

Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları

İstinye’de kalan ender yeşilliklerden olan arazinin 150 bin metrekarelik kısmının 45 ve 49 yıllık kullanım hakkı 1997 ve 1998 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne verildi. Spor tesisleri ve koruluk bulunan arazi, mevcut planlarda Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları olarak görülüyor. Sarıyer Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nda, Spor Tesisleri (ENKA) lejantında kalan planlama alanı, İstanbul Büşükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan düzenlemeyle “Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları’ndan, “Spor Tesisleri Alanı”na alındı. 


AK PARTİ OYLARIYLA KABUL 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun tesislere 1 emsal yapılaşma şartları aşılmaması koşuluyla uygun görüş verdiği rapor, İBB Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla onaylandı.


İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi, alanın kentsel spor olarak kalmasını isterken,...