15 / 05 / 2024

kentsel yenileme yüksek lisans eğitimi nedir

kentsel yenileme yüksek lisans eğitimi nedir

Gediz Üniversitesi'nde kentleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanlar "Kentsel yenileme yüksek lisans programı" ile yetiştiriliyor.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Bursa'da kentsel dönüşüm Yerden Yüksek sergisi ile anlatıldı!

Aktivist ressam Seydi Murat Koç, Bursa'da Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde kentleşmenin olumsuz etkilerini yapıcı bir yaklaşımla anlattığı 'Yerden Yüksek' adlı sergisiyle kentlerin kaybolan değerlerine dikkat çekti.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Yüksek bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini söyledi...

Biva Tower Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası olacak!

İzmir'de kentsel dönüşüm adımlarıyla dikkat çeken Biva Mimarlık İzmir Bayraklı’da Avrupa’nın en yüksek çelik binasını hayata geçiriyor.

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Balbey Kentsel Yenileme Projesi mülkiyet değerini artıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

kentsel yenileme yüksek lisans eğitimi nedir Haberi

kentsel yenileme yüksek lisans eğitimi nedir

Gediz Üniversitesi, depreme dayanıksız ve çarpık yapılaşma kıskacındaki büyükşehirlerin kurtuluş projesi olarak görülen kentsel yenilemeye bilimsel destek verdi. Kentleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanlar "Kentsel  yenileme yüksek lisans programı" ile yetiştiriliyor. 


Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, "Kentsel yenilemeyi ilgilendiren tüm alanları içeren yüksek lisans programımız, bu eksiklikleri ve bilinmezleri ortadan kaldıracak. Bu uzmanlara yakın gelecekte büyük iş ve sorumluluklar düşecek" dedi. 


Habertürk...