25 / 05 / 2024

Kenya bina çökük

Kenya bina çökük

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 8 katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü. Huruma'da dün gece meydana gelen olayda, biri çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, çöken binanın enkazından 38 kişinin ise kurtarıldığını açıklandı..

Japon deprem uzmanı uyarıyor: Marmaray, Kuzey Anadolu Fayı tehlikesiyle karşı karşıya!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Balıkesir'de konuştu. Moriwaki, "Kentsel dönüşüm yapılırken yumuşak zeminli yerden başlamak lazım. Zemin sertse bina kötü de olsa fazla sıkıntı olmuyor" dedi. İşte ayrıntılar...

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi talebi!

İzmir’in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde 8 bina kısmen, 5 bina da tamamen yıkıldı. Evlerinden olan İzmirli depremzedelerin, faizsiz kredi bekleyişi devam ediyor...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Adana’da yağıştan dolayı bir bina yıkıldı!

Adana'da yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle bir bina kısmen çöktü. Binada yaşayan vatandaşlar otele yerleştirildi.

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Pendik Bosnalı Parkı'ndaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak!

Pendik Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa eden Belediye, binanın ne amaçla kullanılması gerektiğini halka sordu. Halk oylamasında 'Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı.

Yıkımına başlanan Bursa İller Bankası'nın binası çöktü!

Bursa'da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde üzerinde bulunan İller Bankası´na ait eski binanın yıkıma başlandı. Bina kısa süre sonra kendiliğinden çöktü.

ÇEDBİK, sürdürülebilir bina kültürü için çalışıyoruz!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Selçuk Özdil, Kurucu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten ve Genel Sekreter Engin Işıltan ile derneğin kuruluş hikayesini anlattı. İşte o yazı...

Sakarya Yeni Hal Kompleksi'nde çelik montajlar başladı!

Yeni Hal Kompleksi’yle ilgili açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölgedeki altyapı işlemlerimizi tamamlamıştık. Şuan yapıların kirişleri devam ediyor. Kirişlerin tamamlandığı bölümlerde ise çelik montajlara başladık. İdari bina kısmında da işlemlerimiz sürüyor” dedi.

Binalara kot nasıl verilir 2017?

İmar yönetmeliğine göre parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilebiliyor. Peki, binalara kot nasıl verilir 2017?

Çok katlı bina kültürü değişiyor!

İnşaat sektörünün merkezi olmaya devam eden İstanbul, yeni yatırım fırsatları sunuyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları, farklı satış kampanyaları ile hareketlenen gayrimenkul satışları da artıyor.

Adana Yüreğir Ziraat Odası binası taşınıyor!

Kiracısı oldukları hazineye ait bina Kızılay’a tahsis edilen ve binayı boşaltmaları için verilen 15 günlük süre önceki gün dolan Yüreğir Ziraat Odası, taşınma sürecinde üreticilerin mağdur edilmemesi için süre tanınmasını istiyor.

Kenya bina çökük Haberi

Kenya bina çökük

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 8 katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü.


Yetkililer, kentin yoksul semti Huruma'da dün gece meydana gelen olayda, biri çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, çöken binanın enkazından 38 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.


Binada oturan 8 kişiye henüz ulaşılamadığı belirtilirken arama kurtarma çalışmaları Kenya ordusundan katılımla sürüyor.


Beş katlı olarak imar izni olan binanın daha yüksek yapılması nedeniyle ruhsatsız olduğu...