03 / 05 / 2024

KEP sistemine nasıl başvurulur

KEP sistemine nasıl başvurulur

Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat sistemine üye olmak için gerekli olan belgelerin temin edilerek yetkilendirilmiş PTT Merkez Müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte KEP başvuru işlemleri...

Web Tapu sistemi nasıl işliyor?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe sokulan 'Web-Tapu' sistemine talep yağdı. Koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen uygulamayla sektör de canlılığını korumaya devam ediyor. Peki dijital ortamda sistem nasıl işliyor?

Site yönetiminde ısıtma sistemine nasıl karar verilir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitenin ısıtma sistemine kararla usül' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Elektrik bağlantı başvurusu nasıl yapılır?

Yeni bir tesis veya kullanım yeri için elektrik dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyenler ne yapmalı? Elektrik bağlantı başvurusu nasıl yapılır?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira geliri vergisi mükellefleri, vergi ödemelerinden önce kira beyanında bulunuyor. 25 Mart'a kadar verilmesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi online verilebiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde inşaat süresi nasıl belirlenir?

Arsa sahibinin, arsasını müteahhite daire karşılığı satma sistemine kat karşılığı inşaat yapımı deniyor. Kat karşılığı olarak yapılan işler sözleşme ile yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesinde inşaat süresi nasıl belirlenir?

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Beyan esasına dayalı ödenen kira gelir vergisinde öncelikle vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermiş olmaları gerekiyor. Peki kira beyanname sistemine nasıl girilir? İşte yanıtı..

Kayıtlı elektronik posta nasıl alınır?

Elektronik Tebligat Yönetmeliğine göre tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin KEP hesap sahibi olması zorunlu tutuluyor. Peki kayıtlı elektronik posta nasıl alınır? İşte yanıtı...

Mortgage nasıl okunur?

Birçok kimse, konut sahibi olmak için mortgage sistemine dahil olsa bile, mortgage sözcüğünün telaffuzunu doğru söyleyemez. Peki mortgage sözcüğünün doğru okunuşu nasıldır, mortgage nasıl okunur?

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

KEP sistemine nasıl başvurulur Haberi

KEP sistemine nasıl başvurulur

KEP başvuru işlemleri!

Kayıtlı Elektronik Posta ve  Elektronik Tebligat sistemine üye olmak için gerekli olan belgelerle başvuruda bulunulması gerekiyor. KEP başvuruları yetkilendirilmiş PTT Merkez Müdürlüklerine yapılıyor. 


Başvuru evraklarında gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra başvuru yapılan PTT Merkez Müdürlüklerine davet edilerek kayıt işlemleri tamamlanıyor. KEP başvuru işlemleri için istenen belgeler, şu şekilde sıralanıyor.


KEP başvuru işlemleri için istenen belgeler:


Gerçek kişilerden istenen belgeler:

A. Kimlik tespiti için fotoğraflı ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olan nüfus cüzdanı, pasaport, avukatlık ruhsatı ya da sürücü belgesi. 

B. Başvuru sırasında doldurulacak Kep Başvuru Formu Söz konusu başvuru formu başvuru yapılacak Yetkili Merkez PTT Müdürlüklerinden ya da PTT KEP sayfasından temin edilebilir. 


Kamu kurum ve kuruluşlarından istenen belgeler:

A. Kurum üst düzey yetkilisince imzalı; KEP hesap adresi başvurusunda bulunulacak birimin adının açık ve eksiksiz...