03 / 05 / 2024

kepez Halkevleri 2b toplantısı

kepez Halkevleri 2b toplantısı

2B arazilerinin satışı ile ilgili Antalya Defterdarlığının göndermeye başladığı tebligatların mahallelere gelmesiyle birlikte halkın tepkileri de başladı.

Kepez'in mülkiyet sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez’in Avni Tolunay Mahalle sakinlerine müjdeyi verdi. Türel, Avni Tolunay’da 2B alanlarıyla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararlarıyla ilgili mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyledi.

Kepez Çankaya Mahallesi'nin imar ve mülkiyet sorunları çözüldü!

Antalya'nın Kepez ilçesinde imar ve mülkiyet sorunlarının ortadan kalktığı mahallelerde yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Antalya'nın en güzel mahalleleri arasında yer alan Çankaya Mahallesi'nde 2B, imar ve mülkiyet sorunları Başkan Hakan Tütüncü'nün girişimleri ile sona erdi.

Kepez Erenköy'e kat artışı hakkı verildi!

Antalya Kepez'de gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı.

Kepez'de 687 dairelik ilk özel toplu konut projesi hayata geçecek!

Kepez'de 2B çözümünden sonra ilk özel toplu konut projesini Ek-Pa inşaat hayata geçirecek. 10 blok ve 2 yüzme havuzu yapılacak projenin ÇED süreci tamamlandı.

Yusuf İşeri: Kepez’de 2B sorunu çözülecek!

Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini Akdeniz Manşet gazetesine yapan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, “Artık Kepez’e gelmek için birçok sebebiniz olacak” dedi.

Kepez'in 2B sorunu çözüldü!

Kepez'de, 2B sorunundan kurtulan mahalleler, yıllardır özlemini çektikleri kamu yatırımlarını almaya başladı. Başkan Hakan Tütüncü, "Yaklaşık 40 bine yakın kişinin yaşadığı bir bölgenin mülkiyet problemi çözüldü" dedi

Kepez'de 6 yılda 30 bin tapu verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya Kepez'de 6 yılda 30 bin tapu verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kepez'de 2B sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı'nın, Barış Mahallesi'nde düzenlediği açık hava toplantısında bölgeye yeni hizmetlerin müjdesini verdi.

Kepez'de 2B arsa hak sahiplerine tapu müjdesi!

Kepez’in, 2B’den sonra Vakıf arazilerindeki tapu problemi de çözülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 23 milyon lira ederindeki takas işlemini onayladı.

Kepez'in ilk özel toplu konut projesinde 687 daire inşa edilecek!

Kepez’de 2B çözümünden sonra ilk özel toplu konut projesini Ek-Pa inşaat hayata geçirmek için start verdi. Toptancı Hal arkasında 30 dönüm arazi üzerinde 687 konut yapılması planlanıyor.

Ek-Pa İnşaat Kepez'de 687 konutluk proje yapacak!

Kepez’de 2B çözümünden sonra ilk özel toplu konut projesini Ek-Pa inşaat hayata geçirmek için start verdi. Toptancı Hal arkasında 30 dönüm arazi üzerinde 687 konut yapılması planlanıyor.

Kepez Fevzi Çakmak'ta 2B tapuları sahiplerine teslim edildi!

Antalya'nın Kepez İlçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesinde, 2B tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan, talepleri dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, 6 bin 900 hak sahibine tapularını verdi.

kepez Halkevleri 2b toplantısı Haberi

kepez Halkevleri 2b toplantısı

Halkevleri'nin daha önce etkili bir şekilde mücadele örgütlediği konulardan olan 2B arazilerinin hak sahiplerine satılması konusu, yasanın mücadeleler sonucu geri adım atılarak vatandaşlar lehine kimi düzenlemeler yapılması ve satış işlemlerinin gecikmesi nedeniyle tavsamıştı. Tebligatların gelmesi ile birlikte istenen bedellerin yüksekliği yoksulların ikamet ettiği mahallelerde vatandaşın canını yakıyor.


Birçok kişinin Halkevi'ne gelerek şikayet bildirmesi üzerine Kepez Halkevi 15 Mart'ta bir toplantı düzenledi. Toplantıda gelen tebligatlar ve satış bedellerinin yüksekliği ana konu oldu. Toplantıya katılan vatandaşlar bu bedellerin düşürülmesi ve vadelerin uzatılması, vade farklarının alınmaması gibi taleplerini dillendirdiler.


Ayrıca 500’e yakın evin bulunduğu imar planında yeşil alan ilan edilen bölgedeki evlerin ve arsaların akıbetinin de vatandaşlar tarafından hala öğrenilemediği ve bu durumunda artık açıklığa kavuşturulması gerektiği toplantıya katılan vatandaşlar tarafından ifade edildi.


Halkevleri Bölge...