04 / 05 / 2024

Kepez'de 2B sorunu çözüldü!

Kepez'de 2B sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı'nın, Barış Mahallesi'nde düzenlediği açık hava toplantısında bölgeye yeni hizmetlerin müjdesini verdi.




Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı'nın, Barış Mahallesi'nde düzenlediği açık hava toplantısında bölgeye yeni hizmetlerin müjdesini verdi. 


2B ÇÖZÜLDÜ. 7 BİN KİŞİ TAPULARINA KAVUŞTU 

Tütüncü, 2009'daki mahalli seçimlerde, 30 yıldır süren 2B problemini tarihin karanlık sularına gömme sözü verdiklerine anımsatarak, "Sözümüzün arkasında durduk ve hazırlanan kanun tasarısının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2012'de kabul edilmesiyle, 2B problemi çözüldü. 2014 mahalli seçimlerinde 2B kanunu çıkardık ve 2B ile ilgili tüm hak sahipleri tapularına kavuşacak, sözünü vermiştik. Seçimlerin üzerinden 1 yıl geçti şu ana kadar 7 bin kişi 2B tapularına kavuştu." diye konuştu.



YEŞİL VE SOSYAL ALANDA EVLERİ OLANLARA MÜJDE 

Çankaya ve Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Esentepe mahallelerinde 2B'den tapu bekleyen hak sahiplerinin tapularını almaya başladığına işaret eden Tütüncü, bu mahallelerde evleri, yeşil alan ve sosyal donatı alanı içerisinde kalanlara da tapu müjdesi verdi. Tütüncü, "Evleri, yeşil alan ve sosyal donatı alanı içerisinde kalan hak sahibi hemşehrilerimizin hiç birinin tapuyla ilgili hakları zayi olmayacak. Yeşil alan ve sosyal donatı alanı içerisinde evleri kalanlara, sözüm sözdür. En güzel şekilde tapularını teslim edeceğiz." 



KÜTÜKÇÜ'YE 1 KAT ARTIŞI EVLERİ YIKILAN 120 KİŞİYE TAPU 

Kütükçü Mahallesi sakinlerinin, 2B'den dolayı iptal edilen tapularını, hiçbir ücret ödemeden, ücretsiz aldıklarının bilgisini veren Tütüncü, mahalleye yaptıkları diğer çalışmalarla ilgili de şunları söyledi: "Kütükçü Mahallesi'ne, kat artışı sözü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirdik ve imar planı revizyonuyla, mahallede 1 kat artışı yaptık. Mahalledeki askeri alanla alakalı imar düzenlemesini yapacağız, demiştik ve o imar düzenlemesini 1 yıl içerisinde gerçekleştirdik. İmar düzenlemesiyle semt pazarı yeri çözüldü, mahalledeki mezarlık alanı büyütüldü. 15 yıl evvel Kütükçü ve Fevzi Çakmak Mahallesi sınırında askeri alan içerisinde 120 ev yıkılmıştı. Evleri yıkılan vatandaşlarımız tapularını alamamıştı. Tapu hakları öldü zannediyorlardı. Öldü zannedilen tapu haklarını hemşehrilerimize vermek bize nasip oldu." 



BÖLGEYE YENİ OKULLAR GELİYOR 

Başkan Hakan Tütüncü, Barış ve Yavuz Selim mahallelerinin okul isteği olduğuna dikkat çekerek, "Yakın bir zamanda bölgede yeni okul inşaatları başlayacak.  Okul arsalarının imar planları tamamlandı ve okullar yatırım programına alındı. Yeni okullarımız, bölgeye hayırlı uğurlu olsun." açıklamasını yaptı. 



BARIŞ'A DOĞALGAZ MÜJDESİ 

Barış Mahallesi'ne, doğalgaz müjdesi veren Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çankaya Mahallesi'ne doğalgaz geldi. Barış Mahallesi sakinleri de bize ne zaman doğalgaz gelecek, diye merak ediyorlar. 2016'da Barış Mahallesi'ne doğalgazı getirmek boynumuzun borcudur, sözümüz sözdür. 2009'da göreve geldiğimizde Kepez'in hiçbir mahallesinde doğalgaz yoktu. Antalya'da doğalgazın ilk kullanıldığı ilçe Kepez oldu. Şu an 11 mahallede 60 bin konuta doğalgaz getirmiş bir idareyiz."



Antalya Hilal 


Geri Dön