09 / 05 / 2024

Kepez Konyalılar Camii inşaatı

Kepez Konyalılar Camii inşaatı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

Anadolu'da kira fiyatları metropollere yetişti: Barınma sorunu yayılıyor!

İstanbul kadar olmasa da Anadolu kentlerinde de kira fiyatları yükseliyor. Nevşehirliler 7 bin, Aksaraylılar 8 bin ve Konyalılar ise 12 bin liraya kadar yükselen kiralarla karşılaşıyor. 

Konyalılar dikkat! TOKİ Konya projesi için beklenen tarih geldi! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ'nin Konya projesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Söz konusu projede 63 adet konut yer alacak.

TOKİ'den Konyalılara 280 yeni iş yeri müjdesi! Dikkat! Tarih belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek. Konyalıların yüzünü güldüren projenin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ Konya projesinde son dakika müjdesi! 444 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya projesinin ihale tarihini açıkladı. Konyalılar bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ'den Konya'nın o ilçesine 238 konutluk yeni proje geliyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. İşte Konyalıların yüzünü güldüren proje ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ'den Konya'nın 3 ilçesine tam tamına 188 konut geliyor! Müjdeyi duyan Konyalılar bayram etti!

2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin yeni konut inşa edecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya projelerinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. İşte detaylar...

TOKİ Konya'da 413 konutluk yeni proje inşa edecek!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Beyşehir projesi için start verdi. Konyalıların yüzünü güldüren projede 413 konut yer alacak.

Konya Turgutreis Evleri'nde temel atma heyecanı!

Konya Meram Belediyesi, hayata geçirdiği Turgutreis Evleri Projesi için temel atma heyecanı yaşıyor. Konyalıların merakla beklediği proje için yarın temel atma töreni gerçekleşecek.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

So CHIC, M1Konya AVM'de mağaza açtı!

Geniş marka karması ile Konya ve çevresi için kıymetli bir yaşam merkezi haline gelen M1Konya AVM, So CHIC’i Konyalılar ile buluşturuyor.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbe kaplamaları söküldü!

Geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları nedeniyle müdahale edilemeyen Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından söküldü...

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

Kepez Konyalılar Camii inşaatı Haberi

Kepez Konyalılar Camii inşaatı

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'protokol yolu' Gazi Bulvarı'nda yapımına başlanan Konyalılar Camii'nin, bölgedeki şehirleşmeyi de anlatan bir eser olacağını söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Başkan Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii de yenileniyor. Gecekonduların yerini modern konutların aldığı mahallede, 1979'da inşa edilen Konyalılar Camii, artan nüfus karşısında kapasitesinin yetersiz kalmasından dolayı yıkılıp, yeniden inşa ediliyor.

BELEDİYE ELİYLE YAPILIYOR

Belediye, hayırsever desteği ile 6 Eylül 2017'de temeline ilk kazma vurulan caminin kaba inşasının tamamlanmasının ardından ince işlerinin yapımına başlandı. Caminin ince işleri de Kepez Belediyesi tarafından tamamlanıyor. İhale sürecinin tamamlanması ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra yüklenici firma, geçen aralık ayında Konyalılar Camii'nin ince işlerinin imalatını başlattı.

Duvar...