02 / 05 / 2024

kepezde tapular ne zaman verilecek

kepezde tapular ne zaman verilecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez ve Santral Mahallesi’ nde yıllardır çözülemeyen tapu sorununda son aşamaya geldiklerini ve şubat ayında tapuları dağıtmayı planladıklarını açıkladı...

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Tapumu kaybedersem ne olur? Evin tapusunu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu önemli resmi bir belgedir. Tapular kişilerin üzerinde olan mal varlığını simgeler. Bu yüzden de vatandaşlar, tapumu kaybedersem ne olur? sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Tapum e-devlette görünmüyor! Ne yapmalıyım?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mal sahipleri tapularını e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor. Ancak kimi zaman tapunun e-devlette görünmemesi sorunu yaşanıyor. Bu durumda ne yapmalı?

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Tapuda bağış harcı 2021'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış harcı 2020'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yolu ile de tahsis edilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2020 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor?

Tapuda bağış harcı 2019'da ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2019 ne kadar? İşlem için gerekli belgeler nelerdir?

Menderes Türel Çalkaya’da tapular için tarih verdi!

Antalya’nın 30 yıllık kanayan yaralarından biri olan Çalkaya’daki tapu şerhlerinin kaldırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölge sakinlerinin ay yıldızlı tapularını ne zaman alacaklarını söyledi.

kepezde tapular ne zaman verilecek Haberi

kepezde tapular ne zaman verilecek


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez ve Santral Mahallesi’nde yıllardır çözülemeyen tapu sorununda son aşamaya geldiklerini ve şubat ayında tapuları dağıtmayı planladıklarını açıkladı. 


Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, mahalle sakinleriyle birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. Referandum yaparak halkın istediği projeyi kabul ettiklerini söyleyen Akaydın, “Doğru bir yol seçerek, Türkiye’ye örnek olacak bir proje yaptık. Tapuları dağıtmamızda hiçbir engel kalmadı. Şubat ayı içerisinde tapuları dağıtmaya başlayacağız. Her zaman halkımızın isteklerini göz önüne aldık.” diye konuştu. 


Tapuların dağılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin 2 mahallede çok önemli alt yapı yatırımlarına başlayacağını belirten Başkan Mustafa Akaydın, konuşmasında şunlara değindi: “Yollar açılacak, kanalizasyon hattı yapılacak. Bu çalışmalardan sonra mahallenin rant değeri artacak. Antalya’nın girişinde çok güzel bir mahalle yükselecek. Daha...