16 / 05 / 2024

Kerimağa Konağı restore mi edilecek

Kerimağa Konağı restore mi edilecek

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Akseki'deki Zilalcı Konağı restore ediliyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1900'de yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zilalcı Konağı restore ediliyor.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

Tarihi Zaza Konağı restore ediliyor!

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

Kayseri Kocasinan'daki Jandarma Konağı restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı’nI restore ediyor.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'da 125 yıllık tarihe sahip Ekrem İspir Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi konağın restorasyonu için Kaymakamlık tarafından proje hazırlandı. 

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Kerimağa Konağı restore mi edilecek Haberi

Kerimağa Konağı restore mi edilecek

UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve yaklaşık 3 bin senedir birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı için Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restorasyon çalışmaları. başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İzmir Ödemiş ilçesine bağlı Birgi'nin MÖ 750'den bu yana bir yerleşim yeri olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Frig ve Lidya uygarlıkları, Pers ve Bergama krallıkları, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Aydınoğulları Beyliği ve Osmanlı döneminin izleri bulunan Birgi, su kaynakları ve verimli topraklarıyla binlerce senedir canlı bir sosyal hayata da ev sahipliği yapıyor.

Aydınoğulları zamanında oluşan mimari dokusunu taşımayı başaran ve bu sayede 2012'de UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan tarihi yerleşkede birçok bina geleceğe taşınmak için restore edilmeyi bekliyor.

Bu yapılardan biri olan ve tamamen...