05 / 05 / 2024

kerkük ceyhan boru hattı

kerkük ceyhan boru hattı

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

Kuzey Irak ile doğalgaz anlaşması yapıldı!

Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği sağlamayı hedefleyen Türkiye, Kuzey Irak'ın kaynaklarını dünya pazarlarına ulaştırmayı sağlayacak milyarlarca dolarlık petrol ve doğalgaz alanında işbirliği içeren anlaşmaları tamamladı...

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem! 

Irak'ın Kerkük ilçesinde Türkiye saatine göre 00:43 sularında 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Irak'ta yaşanan depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Gök tarafından kuruldu.

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları (THY) bir ilki gerçekleştirdi ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak'ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı'na, İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.

Kerkük Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kerkük Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Alı Husseın Sha Shakor tarafından kuruldu.

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Irak'ta Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de Uluslararası Maarif Okullarının açılması için girişimlere başlandığı belirtildi.

Kerküklü Araplar, Kürtlerin el koyduğunu iddia ettiği arazilerini geri istiyor!

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Enes Ceyhan Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enes Ceyhan Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Enes Ceyhan tarafından kuruldu.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

kerkük ceyhan boru hattı Haberi

kerkük ceyhan boru hattı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bir kaynak, iki haftadır sevkiyat yapılamayan Kerkük-Ceyhan ham petrol boru hattının haftanın sonuna kadar onarılacağını söyledi.


Kaynak sevkiyatın durmasının özerk Kürt yönetimine maliyetinin 200 milyon doları bulduğunu ifade...