28 / 04 / 2024

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları (THY) bir ilki gerçekleştirdi ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak'ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı'na, İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.



Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Irak’ta 5 ayrı noktaya haftada 42 frekans uçuş yaptıklarını dile getirdi ve "2 Aralık’tan itibaren Kerkük’ü de haftada 4 frekans olacak şekilde uçuş ağımıza dahil edeceğiz. Böylelikle Irak uçuşlarımızın haftalık sayısını 46’ya çıkarmış olacağız." dedi.

Bilal Ekşi, öncesinde askeri üs olarak kullanılan Kerkük Havalimanı'na THY’nin İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşu dolayısıyla düzenlenen açılış etkinliğinde konuşma yaptı.

İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan THY'ye ait TK6890 sefer sayılı uçak Kerkük Havalimanı'na saat 13.00'te iniş yaptıktan sonra THY yetkilileri ile Iraklı yetkililer kurdele kesti.

IRAK UÇUŞLARI HAFTALIK 46’YA ÇIKACAK

THY Genel Müdürü Ekşi, Irak’ın Türkiye’nin komşusu olmasının yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda iki ülkenin arasındaki bağların çok eskilere ve derinlere uzandığını anlatarak “Halihazırda Irak’taki 5 noktaya haftada toplam 42 frekans uçuyoruz. 2 Aralık itibarıyla Kerkük’ü de haftada 4 frekans olacak şekilde uçuş ağımıza dahil edeceğiz. Bu sayede Irak uçuşlarımızın haftalık frekans sayısını 46’ya çıkarmış olacağız.” şeklinde konuştu.

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön