04 / 05 / 2024

Kerpe Limanı turizm çalışmaları

Kerpe Limanı turizm çalışmaları

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Özden ve Nurdan Aydın Polatcı ortaklığında kuruldu.

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ulaş Sakyatan tarafından kuruldu.

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Liman Otelcilik Ve İşletmecilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Liman Otelcilik Ve İşletmecilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 2 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de açıldı. 

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Antalya'ya kruvaziyer ve yat limanı yapılacak!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm kenti Antalya'ya yapılacak kruvaziyer ve yat limanı için deniz ile kara zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Hemenbilet Turizm Ve Seyahat Acen. Tic.Ltd.Şti.İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Şubesi açıldı!

Hemenbilet Turizm Ve Seyahat Acen. Tic.Ltd.Şti.İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Şubesi 100 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Mdy Turizm Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Liman Otel Şubesi açıldı!

Mdy Turizm Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Liman Otel Şubesi 10 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Şile Limanı 2016'da tamam!

İnşasına başlanan Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesinin 2016 yılının ikinci yarısında bitmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında Şile, önemli bir turizm destinasyonu daha kazanmış olacak.

Taşucu Seka Limanı yeniden ticari limana dönüştürülecek!

Bulunduğu bölge turizm tesis alanı ilan edilen ve ticari liman statüsünden çıkarılan Taşucu Seka Limanı'nın tekrar ticari limana dönüştürülmesi planlanıyor.

Ada Park Turizm ve Dinlenme Tesisleri Anonim Şirketi Çam Limanı Şubesi açıldı!

Ada Park Turizm ve Dinlenme Tesisleri Anonim Şirketi Çam Limanı Şubesi, Halil Savcı Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 1 Eylül'de Heybeliada, Çam Limanı Caddesi, Alp Görüngen Yolu'nda açıldı.

Kerpe Limanı turizm çalışmaları Haberi

Kerpe Limanı turizm çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İlkçağ Bitinyası'ndan kalan, Cenevizliler ile Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme kazandırılacağı bildirildi.  


Çalışmalar kapsamında limanın bir bölümünün orijinal halde bırakılacağı aktarılan açıklamada, "Restorasyonda limanın kendi mevcut taşları ve yöresel malzeme kullanılacak. Restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra o dönemi yansıtan iki küçük Ceneviz gemisi yapılacak. Bu gemilerden biri denize batırılarak dalış turizmine hizmet vermesi sağlanacak. Diğer gemi ise su üstünde turistik gezi amaçlı kullanılacak" ifadesine yer verildi. 


Limanın yapımında Kandıra taşı ve yöresel malzemeler kullanıldığının belirlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"100 metreye yakın uzunluğa sahip limanın zamanla dalgaların etkisiyle bozulduğu tespit edildi. Limanın Büyükşehir Belediyesi tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı. Özellikle deniz yapıları konusunda uzman su altı arkeologları...