03 / 05 / 2024

ketsel dönüşüm depremin zararlarını aza indirir

ketsel dönüşüm depremin zararlarını aza indirir

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel eğitim bilincini hedef alan bir eğitim programı düzenlendi

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak, Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin'nin farklı bölgelerinde de hissedilmesinin ardından kentte kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı diye çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Tunç Soyer'den kentsel dönüşüm kredisi tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de meydana gelen depremin ardından hasarlı binaların dönüşümü amacıyla Dünya Bankası’ndan 340 milyon dolarlık kredi aldı. Fakat kredi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından henüz geçmedi. 

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

Depreme yönelik en önemli adım kentsel dönüşüm!

Depreme yönelik yapılan çalışmaları anlatan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, depremin anahtarının kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

Ekim ayında İzmir’de yaşanan depremin etkisinin Didim’de de hissedilmesinden sonra ilçede 30 yılı aşan binalarda yaşayan hak sahipleri kentsel dönüşüm için kolları sıvadı.

İzmir Bayraklı'da 3 kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, 3 farklı yerde kentsel dönüşüm iletişim ofisi açtı. 

Depremin ilacı kentsel dönüşüm!

Dünya Konut Günü kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, güvenilir yapılar için kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Depremin Avcılar için ne kadar tehditkar olduğunun farkındayız. Başkan'ımız çok yoğun çalışıyor. Biz de takip ediyoruz. Hem kentsel dönüşüm hem de bir yandan yapı tespitleri yapılıyor" dedi.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

ketsel dönüşüm depremin zararlarını aza indirir Haberi

ketsel dönüşüm depremin zararlarını aza indirir

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel eğitim bilincini hedef alan bir eğitim programı düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel eğitim bilincini ele alan, depremin ve acil durumlarda neler yapılması gerektiğini vurgulayan bir eğitim programı gerçekletirildi. Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli, KOÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TANIMI

Programda bir sunum gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kurtuluş katılımcılara çeşitli konularda bilgiler verdi.  Konuşmasına kentsel dönüşüm hakkında bilgi vererek başlayan Kurtuluş,”  Kentsel dönüşüm kentteki sorunlu alanların belirlenip sağlıklı yaşam alanlarına dönüşmesi için yeniden yapılandırılması demektir. Kentsel dönüşümün amacının kaçak yapılanmanın...