02 / 05 / 2024

KEV yargılanacakmı

KEV yargılanacakmı

Mavi Kocaeli Gazetesi köşe yazarı Galip Ataman bugün ki köşe yazısında Kev'i Anayasa Mahkemesi Yargılayacak başlığını ele alıyor. İşte Galip Ataman'ın bugün ki köşe yazısı;

Vergi yargısı harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak vergi yargısı harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte vergi yargısı harçları 2016..

NTN Mühendislik'in davası Yargıtay'a taşındı!

İstanbul'da, üç yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşeronlara verdiği okul inşaatında meydana gelen kazada can veren işçinin ailesine toplam 25 bin TL tazminat verildi. Ailenin avukatı davayı Yargıtay'a taşıdı.

Ankara'da 'Çaldağ' kentsel dönüşüm projesi yargıya taşındı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ'ında, yapmak istediği kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıdı. İşte sürecin ayrıntıları...

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

TMMOB, Haliçport projesini yargıya taşıdı!

TMMOB " İstanbul`un sahip olduğu en önemli endüstriyel miras alanlarından olan Haliç Tersanelerini sermayeye teslim etmeyeceğiz" dedi. Haliçport projesi yargıya taşındı.

Toros Koleji'nin plan tadilatı iptalini yargı onaydı!

Toros Koleji'nin plan tadilatı iptalini yargı onadı. Antalya 1. İdare Mahkemesi okula yapılan tahsisi ve satışı iptal etti.

Ahlatlıbel Parkı için son kararı yargı verecek!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kira sözleşmesi iptal edilen Ahlatlıbel Parkı ile ilgili yargının daha önce bir karar verdiğini ifade ederek, Ahlatlıbel'in Çankaya Belediyesi'nde kalmasının daha uygun olacağını söyledi.

AOÇ arazisi davası Yargıtay'a taşınıyor!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilerek Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davanın reddedilmesi kararını Yargıtay'a taşıyacaklarını söyledi.

Arsa karşılığı daire satışında yargı ne diyor?

Sözcü Gazetesi'nin Olaylar, Sorunlar, Çözümler bölümünde "Arsa karşılığı daire satışında yargı ne diyor?" konusu üzerinde duruldu. İşte o yazı...

Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süreç!

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi!

Çukurova Belediyesi'nin tartışmalara neden olan Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi. Kararın iptali için açılan davada mahkeme, 'yürütmenin durdurulması' talebini oybirliğiyle reddetti.

Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması tartışması yargıya taşındı!

Ankara Bulvarının trafiğe kapatılması tartışmasında karşı karşıya gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara ili ve ilçeleri Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği arasındaki gerginlik yargıya taşındı.

İzmir kentsel dönüşüm planı yargıda!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2012 yılında ilan edip geçen Haziran ayında onayladığı, 550 hektarlık kentsel dönüşüm plânı, TMMOB'a bağlı altı meslek odası tarafından yargıya taşındı.

KEV yargılanacakmı Haberi

KEV yargılanacakmı

Kocaeli kamuoyunun ve sporseverlerin "Kocaelispor Tesisleri" olarak bildiği "KEV Sefa Sirmen Tesisleri" ile ilgili o kadar çok yazı yazdım ki sayısını unuttum. Altında, İzmit Belediye Başkanı olarak Sefa Sirmen'in imzası bulunan ve "Spor Tesisi" yapmak koşuluyla 19.11.1992 tarih ve 6539 sayılı encümen kararıyla Kocaeli Eğitim ve Gençlik Vakfı (KEV)'e verilen arsa üzerine yapılan "Kocaelispor Tesisleri" bahane edilerek yapılan kavgaları yazmaktan sıkıldım. Bir zamanlar Kocaelispor üzerinden kazandıklarıyla "Kocaelispor Tesisleri"nin sefasını sürenlerin meteliğe muhtaç olunca yargıdan medet umanların oynadığı oyunlara tanık olmaktan bıktım. Kocaeli adını dünyaya duyuran, sporseverlere şampiyonluklar tattıran, Sefa Sirmen'e seçim kazandıran, 3. kümeye düşürülmesine seyirci kalınan "Kocaelispor" üzerinden siyaset yapılmasından rahatsız olmaya başladım. Temelini Süleyman Demirel'in başbakan iken attığı, açılışını Cumhurbaşkanı olarak yaptığı "Kocaelispor Tesisieri"ni yıllarca çiftlik gibi...