06 / 05 / 2024

KEY ödemeleri nedir

KEY ödemeleri nedir

KEY ödemeleri nedir? KEY ödemeleri; memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. KEY yardımı ile ilgili esaslar, 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor...

KDV, MTV ve ÖTV'den sonra şimdi de KAV geliyor! Kargon vergisi (KAV) nedir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı çift MTV ödemeleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, KAV kısaltmalı Karbon vergisi için kollar sıvandı. Peki KAV nedir? Karbon vergisi ne demek?

5000 TL destek ödemesini kimler alacak? Başvuru şartları nedir? 

İhtiyaç sahibi vatandaşların merak içinde beklediği destek ödemeleri yapılmaya başladı. 5.000 TL destek ödemeleri sonunda başladı. Peki 5000 TL destek ödemesini kimler alacak? Başvuru şartları nedir? Ödemeler nereden alınacak? İşte detaylar... 

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

Aile Destek Programı ödemeleri gündemde yer alıyor. Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, Aile Destek Programı Eylül ödemeleri yattı mı? İşte merak edilenler!

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

KEY ödemelerine ilişkin 3 soru TBMM gündeminde!

KEY ödemeleri meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e 3 soru sordu..

Emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler?

Emlak vergisinde mükellefiyeti belirleyici unsurlar ve muafiyet koşulları ile ödeme şekilleri 1319 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler? İşte vergi ödemeleri..

Emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri, emlak vergisi mükellefi oluyor. 2015 Kasım ayında verginin ikinci taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

Konut edindirme yardımı bildirimi!

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince yapılıyor. "Konut Edindirme Yardımı Bildirimi" doldurulup, Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmesi gereliyor. İşte konut edindirme yardımı bildirimi..

KEY ödemeleri süresi!

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Peki, KEY ödemeleri kaç ay yapılıyor? İşte KEY ödemeleri süresi..

KEY ödemeleri kimlere yapılacak?

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılıyor. Konut Edindirme Yardımlarından ancak bir defa yararlanılabiliyor. Peki, KEY ödemeleri kimlere yapılacak?

KEY ödemeleri 2015!

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılıyor. KEY listesi, en son 29 Eylül 2014 tarihinde açıklanmıştı. Peki, Yeni KEY ödemeleri 2015 açıklandı mı?

KEY ödemeleri nedir Haberi

KEY ödemeleri nedir

KEY ödemeleri nedir?

KEY ödemeleri; memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. KEY yardımı ile ilgili esaslar, 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor.


Konut edindirme yardımı ödemelerinin kimlere yapılacağına ilişkin esaslar, konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Hak sahiplerinin belirlenmesi 

MADDE 3 – (1) Mülga 3320 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine devretmekle yükümlü olup, ilgili mevzuatı uyarınca bu Kanuna ekli (1) sayılı cetveli daha önce gönderen kurumlar dışındaki tüm kurum ve kuruluşlar; 


a) Konut edindirme yardımı Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine aktarılmış olan hak sahiplerinin isimleri ve yardım tutarlarının yer aldığı listeleri, 

b) Konut edindirme yardım tutarı tahsil edilmiş,...