KFC türkiye Haberi
TÜRKİYE'DEKİ ilk KFC şubesi 1989 yılında İstanbul Galleria AVM'de açıldı. Firma, Türkiye'deki 100'üncü restoranını geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Sirkeci'de açtı. Ayrıca önümüzdeki beş yılda 400 yeni restoran daha açmayı hedefliyor. Bu restoranların 250'sinin Anadolu'da olması hedefleniyor. Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, dünya genelinde 13.3 milyar dolarlık cirosuyla Fortune 500 listesinde 228. sırada yer alan Yum'ın sektördeki büyüme potansiyeli nedeniyle Türkiye'yi önemli bir pazar olarak gördüğünü söylüyor. Fast food alanında Türkiye'de en hızlı büyümenin Anadolu'da gerçekleştiğini belirten Sami, yeni restoranlar açarak hızla büyüdüklerini, bu stratejilerinin 2016 yılında da süreceğine dikkat çekerek, "Restoran sayımızı yıl sonuna kadar 110'a çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye nüfus büyüklüğü, genç yaş ortalaması ve büyüyen ekonomisiyle yabancı yatırımcılar için cazip...