24 / 05 / 2024

KFE

KFE

Merkez Bankası'nın düzenli olarak açıkladığı verilerden biri olan Konut Fiyat Endeksi ne demek? KFE nasıl hesaplanır? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek? YKFE nasıl hesaplanır?

Konut Fiyat Endeksi nedir? KFE ne demek?

Merkez Bankası'nın düzenli olarak açıkladığı verilerden biri olan Konut Fiyat Endeksi ne demek? KFE nasıl hesaplanır? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek? YKFE nasıl hesaplanır?

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Konut fiyatları Şubat'ta arttı: Artış enflasyonun gerisinde kaldı!

TCMB'nin yayımladığı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 58,3 oranında yükseldi. İşte o son dakika rakamlar...

Konut fiyatları yüzde 75,5 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2023 yılının Aralık ayında aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 75,5 artış gösterdi ve 1163,2 şeklinde oldu.

KFE açıkladı! Konut fiyatları patladı göç başladı...

Ülkemizde her geçen günden güne yükselen konut rakamları o kentlerde çok fazla yoğunlaştı. Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri kapsamında eylül ayında yüzde 4,3 oranında yükselen konut ramakları, yıllık oranda da yüzde 89,2 yükselişle 1088,1'e kadar geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Konut fiyatları uçuşa geçti: Konut Fiyat Endeksi yüzde 94,7 arttı!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Temmuz ayına dair Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Bu kapsamda konut fiyatları 2023 Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 94,7 arttı. İşte detaylar...

Konut Fiyat Endeksi açıklandı! Ev fiyatları yüzde 95 artarak 1,5 yıl sonra çift haneye düştü!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Haziran ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksini (KFE) açıkladı. Bu kapsamda haziranda konut fiyatları yıllık yüzde 95,9 arttı.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 103,6 arttı! Son iki yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Mayıs ayında aylık yüzde 3,6 ve yıllık yüzde 103,6 artış göstererek, 877,9 seviyesinde gerçekleşti.

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 141,5 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Şubat ayında aylık yüzde 8,4 ve yıllık yüzde 141,5 artışla 767,9 seviyesinde gerçekleşti.

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi KFE, bir ülkedeki konut piyasasının genel sağlığını ölçmek için birkaç farklı göstergeyi bir araya getirir. Bu göstergeler arasında konut satışları, fiyat artışları, inşaat aktivitesi ve mortgage oranları gibi veriler yer alır. Bu bağlı Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi (KFE) O

Konut Fiyat Endeksi yüzde 153,1 arttı!

Açıklanan rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak ayında aylık yüzde 6,9 ve yıllık yüzde 153,1 artışla 708,3 seviyesinde gerçekleşti.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 188,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5,4 arttı ve 605,8 seviyesinde gerçekleşti.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 189,2 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 artarak 575,2 seviyesinde gerçekleşti. Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında yıllık bazda ise yüzde 189,2 arttı...

KFE Haberi

KFE

Merkez Bankası çeşitli istatistiksel yöntemlerle endeksler oluşturarak ekonomik verilerdeki değişimi analiz etmektedir. Bu endekslerden biri de konut sektöründeki fiyat değişimlerini görmemizi sağlayan endeksler. 


KONUT FİYAT ENDEKSİ (KFE) NEDİR?


Türkiye konut piyasasındaki fiyat değişimlerinin takip edilmesine yönelik, ülke genelini kapsayan bir endeks hesaplamasıdır. 


Konut Fiyat Endeksi’nin (KFE) hesaplanmasında, yapım yılına bakılmaksızın, satışa konu olan tüm konutlara ilişkin fiyat verileri kullanılmaktadır. 


Çalışmada kullanılan veriler, konut kredisi kullandıran bankalar tarafından, bireysel konut kredisi kullandırılması aşamasında hazırlanan değerleme raporlarından derlenmektedir. 


KFE’nin üretilmesinde, heterojen yapıda olan konut piyasası için belirli bir fiyat değişim ölçütü oluşturabilmek amacıyla “Tabakalanmış Ortanca Fiyat Yöntemi” uygulanmaktadır. 


Tabakalanmış Ortanca Fiyat Yöntemi, benzer özellikteki konutların gruplandırılarak görece homojen tabakaların oluşturulması ve her bir tabaka için hesaplanan ortanca birim fiyatın ağırlıklandırılmasıyla genel fiyat endeksine ulaşıldığı yöntemdir. 


TÜRKİYE KONUT FİYAT...