16 / 05 / 2024

Kıbrıs Girne 2 bölge

Kıbrıs Girne 2 bölge

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Kıbrıs Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park'ı satıyor!

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelin satış süreci ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte satış sürecindeki son durum...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk yeni proje!

Yurtiçi ve yurtdışında projeleri için düğmeye basan Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, Ağustos ayının 2. yarısında Kıbrıs’ta 3 bin dairelik projelerine başlayacaklarını ve bölgede yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Akfen GYO tarafından Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının 2022 yılına ilişkin değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerini açıkladı!

Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerleme raporu yayınlandı ve otelin değerini açıkladı. Peki Akfen GYO Tuzla Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri ne kadar? Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri...

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 

Güney Kıbrıs'ta 2018'de 9.2 bin gayrimenkul satıldı!

Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin açıkladığı 2018 yılı verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta 9 bin 242 gayrimenkul satışı yapıldı. Bunların 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı.

Swissotel Kıbrıs'ta 2 yeni otel açacak!

Accor Grubu’nun isim hakkına sahip olduğu Swissotel, Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta yeni otel açılışına hazırlanıyor. Swissotel’in 2019 sonu veya 2020’de açılacağı belirtildi.

Kıbrıs Girne 2 bölge Haberi

Kıbrıs Girne 2 bölge

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

SID Başkanı Cemil Atakara yaptığı yazılı açıklamada, ülkesel fiziki planın yapılmasının ardından ivedi olarak bölgesel imar planlarının yapılması gerektiğine dikkat çekti.


Atakara, Girne İmar Planı ile ilgli çalışmalar sürerken, aniden emirname değişikliğinin gündeme gelmesinin zihinlerde soru işaretleri yarattığını ifade etti.


Ülkelerin, ellerindeki değerlerin farkına vardıkları ve bu değerleri korudukları taktirde kalkınacaklarını ifade eden Atakara, “Biz ülkemizin doğal güzelliklerini koruyamaz isek gelecek nesillere anlamsız taş yığınları bırakmış olacağız” dedi.


Girne’nin çok acil olarak bölgesel plan gereksinimi bulunduğunu vurgulayan Atakara, bu planın sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve diğer tüm paydaşların katılımı ile demokratik bir şekilde hazırlanması ve halkın onayına sunulması gerektiğinin...