04 / 10 / 2024

Kıbrıs Maraş taşınmaz davası

Kıbrıs Maraş taşınmaz davası

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!

Yatırımcıların gözdesi olan Kuzey Kıbrıs’ta apartman dairelerinin geri dönüş süresi bu yılın Mart ayında 16.2 yıl iken Haziran ayında 15.9 yıla indi.

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımları artış gösterirken, Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada Kıbrıs’taki  gayrimenkul projelerinde yaşanan tapu sorunlarına dikkat çekerek, yatırımcıları güvenli projelere yönelmeleri konusunda uyarılar yaptı.

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları tam 42 aydır artıyor!

Yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Kuzey Kıbrıs’ta konut fiyatlarının “Sterlin” bazındaki sert yükselişi hız kesmeden sürdürürken, konut fiyatlarının tam 42 aydır sterlin bazında arttığı belirtildi. 

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Turizm Bakanlığı Kıbrıs'ta sürekli olarak artış gösteren kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir "Turistik Konut Yasası" hazırladı. “Turistik Konut Yasası” ile kısa süreli kiralamaların kontrol altına alınması amaçlanıyor

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe yılbaşından bu yana var olan kriz; yeni yasayla yabancılara taşınmaz mal satışında çıkarılan zorluklar, deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar ve KKTC vatandaşı Afik Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney’de tutuklanmasıyla adeta yeni bir boyut kazandı.

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'taki kiralık evler, hem yerel halk hem de yabancı öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte Kıbrıs 2024 kiralık ev fiyatları...

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz, Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yabancıların mal edinmelerine kısıtlamalar getiren "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Kıbrıs Maraş taşınmaz davası Haberi

Kıbrıs Maraş taşınmaz davası

KKTC’de mahkeme olarak görevde bulunan Taşınmaz Mal Komisyonu, 46 sene kapalı kaldıktan sonra iki sene önce ziyarete açılan turistik Maraş kentine ilişkin tarihi bir karar verdi. 

Buna göre; KKTC aleyhine bir Rum tarafından açılan mülk davasında, söz konusu taşınmazın Osmanlı döneminden Abdullah Paşa Vakfı’na ait olduğunu orijinal tapuyla belgeleyen Vakıflar İdaresi davaya dahil edildi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; içinde iki yabancı üyenin de yer aldığı mahkeme, bugüne kadar yalnızca 1974 yılında tapu kayıtlarını, yani Rumların bireysel tapularını geçerli tutuyordu. Osmanlı dönemindeki tapularla ilgili olarak ise itirazlar açıklanıyordu. 

ZAMAN AŞIMI TARTIŞMASI

Komisyon geçtiğimiz hafta, Vakıflar İdaresi’nin söz konusu davaya müdahil olma talebini masaya yatırdı. Rum tarafının avukatı, 1940’larda bireysel mülk tapusu yapılan taşınmaza ilişkin Vakıflar Hukuku’na (Ahkam-ül Evkaf) göre...